Aangepaste Google Recorder-app werkt op bijna elke telefoon

Aangepaste Google Recorder-app werkt op bijna elke telefoon

admin

door admin

Laatst geüpdatet

Google Recorder

Te lui om een opgenomen gesprek uit te typen, of heb je daar simpelweg geen tijd voor? Dan zou je Googles ‘Recorder-app’ kunnen gebruiken. Het lijkt in eerste instantie op een doodgewone app voor het opnemen van spraak tijdens een interviews, presentaties, et cetera – terwijl het toch echt een andere ervaring op zal leveren. Naast de geluidsopname kan de applicatie namelijk de tekst van de geluidsopname voor je verwerken – zo kan je direct aan de slag met de uitgeschreven tekst en zit je dus niet meer met het langdradige proces van het uitwerken van de opname. Tegelijkertijd kan je ook middels tekst zoeken in de verschillende opnames, en direct de tekst terugluisteren via de app.

Recorder

Het opnemen van geluid met de Google Recorder-app is erg gemakkelijk

Het grootste nadeel van de applicatie, is dat Google de beschikbaarheid vooralsnog beperkt heeft tot zijn Pixel-telefoons. Het installatiebestand van de Recorder-app, werkt niet op non-Pixel telefoons. Eigenaren van toestellen zoals de Pixel 4 en Pixel 4 XL halen daarmee een mooi extraatje in huis, maar de rest van de Android-gebruikers staan daardoor in de kou. Via XDA-Developers is er een oplossing naar buiten gebracht: een aangepaste versie van de Recorder-app zorgt ervoor dat hij op alle telefoons met gemak geïnstalleerd kan worden, er zijn wel een aantal uitzonderingen op te noemen.

Werkt op AOSP

Vrijwel alle telefoons met Android 9.0 Pie of Android 10, kunnen gebruikmaken van de aangepaste Recorder-app, zo blijkt uit het bericht van de ontwikkelaar die de app heeft aangepast. Op Honor, Honor, Samsung en Sony-apparaten werkt de app op zowel Android 9.0 als op Android 10. Voor de eigenaren van Motorola, LG en Nokia-telefoons werkt de geluidsopname-app sowieso op Android 9.0. Er zijn ook nog apparaten die problemen laten zien, waaronder Asus-telefoons met Android 9.0 en Android 10, OPPO en Realme-telefoons (ColorOS) op Android 9.0 en OnePlus-telefoons met Android 10.

Google Pixel 4 XL

Google bracht de Recorder-app eerst uit als een Pixel 4-exclusive functie

Voor die apparaten verschijnt de tekst van de geluidsopname niet in beeld waardoor de functies van de app behoorlijk ingeperkt worden. Heb je een Xiaomi-telefoon op MIUI 10 of MIUI 11? Dan zal je het helaas zonder de Recorder-app moeten stellen; daar zou de app immers blijven crashen. Let wel, de Recorder-app kan op het moment van schrijven enkel Engelse spraak omzetten naar tekst, voor de Nederlandse spraakopnames zitten we voorlopig nog met een hoofdtelefoon op om alles uit te tikken. Ga jij de aangepaste applicatie downloaden? Laat het ons weten in een reactie onderaan het artikel.

Recorder

Recorder

De Recorder-app is een nieuwe en zeer slimme app. De app neemt niet alleen audio-opnamen voor je op, het kan ze ook transcriberen. Dat wil zeggen dat ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk