Google werkt aan slimme realtime vertaling voor Translate

Google werkt aan slimme realtime vertaling voor Translate

Google Translate

Googles vertaalapp heeft vandaag al een gespreksmodus die je uitspraken vertaalt in een taal naar keuze. The Verge meldt nu dat Google werkt aan een sterk verbeterde vorm van die gespreksfunctie, want de nieuwssite kreeg in San Fransisco een demonstratie te zien van de nieuwe functie. Google gebruikt kunstmatige intelligentie (AI) voor de Google Translate-functie om realtime de vertalingen te verbeteren.

Tijdens het vertalen gaat de nieuwe feature de hele tijd verbeteringen aanbrengen aan de transcriptie, met leestekens, betere woordkeuzes afhankelijk van de context en correcties op basis van regionale dialecten. Volgens Google is de functie bijna een volwaardige vervanger voor een vertaalapparaat dat echt bedoeld is om in lange sessies te vertalen.

Google TranslateGoogle Translate verbeterde recent ook de kwaliteit van offline-vertalingen

Beperkingen

Toch zijn er ook nadelen aan de nieuwe functie verbonden, juist omdat de tool meer complex is. De feature werkt namelijk niet met on-device AI en je moet dus verbonden zijn met het internet om de vertaling te laten werken. Daarnaast kan Translate alleen audio transcriberen die via de microfoon van je telefoon wordt opgevangen. Je kan dus geen audio bestand dat op je apparaat staat, vertalen. Al zegt Google dat je wel audio door een speaker kan afspelen om die te laten vertalen via de nieuwe functie.

Voorlopig werkt Google nog volop aan de slimmere vertalingen voor Translate en het is nog niet bekend wanneer de functies worden uitgerold naar gebruikers. Een andere vraag is of de feature meteen bedoeld is als een update voor alle gebruikers of eerst op de Pixel-telefoons van Google verschijnt.

Google Translate
Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties