Google Podcasts krijgt tabblad met gepersonaliseerde aanbevelingen

Google Podcasts krijgt tabblad met gepersonaliseerde aanbevelingen

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Podcasts

Net begonnen met het luisteren van podcasts? Dan kan het moeilijk zijn om je weg te vinden binnen het reusachtige assortiment van podcasts binnen de Google Podcasts-app. Concurrerende apps bieden elk een lijst met gepersonaliseerde podcasts of podcast-kanalen, als je eenmaal bent gestart met het luisteren van je eerste podcasts. Googles eigen podcast-applicatie, bood daar tot op heden nog geen hulp bij – gebruikers moesten zelf op zoek gaan, dan wel wisselen naar andere podcast-apps. Als je de app van de zoekgigant gebruikt, dan krijg je er op korte termijn een oplossing voor aangeboden.

Google Podcast

Voortaan krijg je een lijst met aanbevolen podcasts te zien, beeld: Android Police

Net zoals concurrerende applicaties, zal Googles podcast-app op korte termijn een aanbevelingen-tabblad krijgen, zo rapporteert Android Police op basis van screenshots die het ontving van lezers. Voor het aanbevelingen-tabblad, hoef je overigens niet ver te zoeken. Google heeft het tabblad immers naast de ‘downloads’-sectie geplaatst. Als de functie zichtbaar is, krijg je toegang tot een lijst met gepersonaliseerde aanbevelingen; de aanbevelingen zijn gebaseerd op podcasts die je eerder hebt geluisterd via de applicatie. Opvallend is dat enkel losse afleveringen aanbevolen worden, niet hele podcast-kanalen.

Meer luistergenot

Het aanbevelen van losse afleveringen, biedt een aantal voordelen. Zo hoef je niet op de kanalen rond de struinen om een leuke aflevering te vinden, of je te abonneren op een podcast-kanaal. Uiteraard kan je naderhand alsnog het besluit nemen om je te abonneren op het kanaal, maar het is dus geen vereiste. Als je de functie momenteel nog niet ziet, dan kan het kloppen: ofwel je hebt nog geen podcasts geluisterd, of de functie moet nog op jouw telefoon terechtkomen. Het gaat immers om een server-side uitrol: de wachttijd daarvoor varieert van meerdere weken (tot maandenlang wachten).

Google Podcasts Google Cast

Androidworld is uiteraard ook aanwezig in de Google Podcasts-applicatie

Ondanks dat de Google Podcasts-applicatie nog altijd niet volledig kan concurreren met andere apps, werkt Google wel hard aan het uitbreiden van de functieset voor de Google Podcasts-app. Zo bracht het onlangs ondersteuning om podcast-afleveringen naar Cast-apparaten te streamen. Naast de Cast-ondersteuning, is het tegenwoordig mogelijk om te zoeken op individuele afleveringen. Voor een podcast-app, zou dat eigenlijk het ‘bare minimum’ moeten zijn, maar de app van de zoekgigant was daar niet op voorbereid. Gebruik jij Googles app? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Podcasts

Google Podcasts

Wat is Google Podcasts? Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show e ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk