‘Google Podcasts ontvangt nieuw uiterlijk en extra functies’

‘Google Podcasts ontvangt nieuw uiterlijk en extra functies’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Podcasts

Google Podcasts kan nog geen deukje slaan in het pakje boter van apps zoals Pocket Casts. Voordat ze het bereik van zo’n app kunnen nabootsen, zullen ze de app een flinke upgrade moeten geven. In december kreeg Podcasts nog een veelgevraagde functionaliteit: een tabblad met gepersonaliseerde podcast-aanbevelingen. Daarbij had Google goed opgelet: in plaats van een hele podcast, gaf het de gebruiker één aflevering om uit te proberen. Ditmaal volgt Google Podcasts met een nieuw design, evenals veelgevraagde functionaliteiten – zoals het automatisch laten downloaden van een nieuwe podcast-aflevering.

Google Podcasts-update

Google Podcasts krijgt een nieuw design, beeld: 9to5Google

Het bestaande design van Google Podcasts gaat al even mee: in de lijn met andere Google-apps, zal er op korte termijn een nieuw design worden uitgerold. Zodra het nieuwe design beschikbaar komt, zal je daar een melding van krijgen. In de melding wordt uitleg gegeven over het nieuwe design. Op het thuisscherm staan de podcasts die recentelijk zijn verschenen in een lange lijst. Opvallend is dat er voortaan geen aanbevolen podcasts worden weergegeven waar je niet op geabonneerd bent. Er komt – met het nieuwe design – ook een nieuwe navigatiebalk onderin de applicatie, met een 'zoek' en 'download'-tabblad.

Navigatiebalk

Navigeren door de Podcasts-app, zal een stuk makkelijker worden met het nieuwe design. Onderaan de app vinden we immers een navigatiebalk, die eerder nog niet aanwezig was. Daarmee is het makkelijker om het zoektabblad, waarbinnen je kan zoeken naar podcasts, evenals het tabblad voor downloads te bereiken. In het laatstgenoemde tabblad kan je de downloadstatus van podcast in een oogopslag bekijken. Het tabblad is tevens ingericht voor het bijhouden van je abonnementen op de beste podcasts, evenals het bekijken van de opgestelde afspeellijsten. Zo’n afspeellijst is gemakkelijk te creëren via het Thuis-tabblad.

Automatisch downloaden afleveringen

Binnenkort kan je automatisch nieuwe afleveringen laten downloaden, beeld: 9to5Google

Naast de vernieuwde zoekbalk, brengt Google namelijk ook het vernieuwde thuistabblad. Binnen het tabblad is de weergave van podcasts aangepast. Bovenaan zie je de titel van de podcast, gevolgd door twee regels aan ‘show notes’, een knop om de podcast direct af te spelen. Daarnaast vinden we nog een tweetal knoppen: om te beginnen een knop om de podcast toe te voegen aan een van je afspeellijsten. Je zal ook nog een knop vinden om de podcast te downloaden, zodat deze later offline te beluisteren is. Mogelijk hoef je de knop in de toekomst niet meer aan te raken, gezien de Podcasts-app straks automatisch nieuwe afleveringen kan downloaden.

Beschikbaarheid

Wanneer Google alle functionaliteiten uit zal rollen, is nog onbekend. Momenteel is de vernieuwde Google Podcasts-app nog voor een zeer beperkte doelgroep beschikbaar. Hopelijk zet de uitrol snel voort, zodat we tijdens het thuisblijven kunnen genieten van de nieuwe functionaliteiten. Overigens kan je tegenwoordig ook terecht op de - zeer beperkte - webomgeving van Podcasts. Welke podcast luister jij graag naar? Mocht je nog een aanrader willen, luister dan naar onze AW Hangout. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering. Deel gerust je favoriete podcasts met de Androidworld-community!

Google Podcasts

Google Podcasts

Wat is Google Podcasts? Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show e ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk