Google Podcasts laat je nu ook afleveringen delen

Google Podcasts laat je nu ook afleveringen delen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Podcasts

Google Podcasts kwam in juni dit jaar beschikbaar in de Play Store. Deze podcast-app is nauw geïntegreerd in de Google Assistent en de Google Home waardoor je de AW Hangout-podcast op je smartphone onderweg kunt starten en eenmaal thuis op je Google Home makkelijk kunt hervatten. Onlangs werd daar Chromecast-ondersteuning aan toegevoegd en nu staat de volgende nieuwe functie voor de deur.

Wil je een hele interessante podcast delen? Dan kun dat nu met het nieuwe deelmenu in de Google Podcasts-app. Dit menu haal je tevoorschijn in een aflevering door op het menu rechts bovenin te klikken. Als je de link op je smartphone opent, zal de podcast direct in de app worden geopend.

Google Podcasts - podcast delen

Heb je de app niet geïnstalleerd? Dan kun je de link openen in de browser op je smartphone. Als eerste zie je een landingspagina met details over de podcast waarna je deze kunt beluisteren door de Google Podcasts-app te installeren.

Google Podcasts - podcast delen

De nieuwe deelfunctie is een welkome toevoeging en maakt het makkelijker om een aflevering te delen met iemand. Nog handiger zou het zijn om vanaf een bepaald tijdstip een podcast-aflevering te kunnen delen. Wellicht gaan we dat nog als update tegenkomen.

Met Google Podcasts-app kun je podcasts ontdekken en beluisteren. Je kunt je in de app gratis abonneren op elke gewenste show en afleveringen downloaden om ze offline te beluisteren. Alle luisteractiviteit wordt automatisch gesynchroniseerd op je apparaten. Zo kun je dus een podcast dus pauzeren op het ene apparaat en hervatten op een ander apparaat via de Google Assistent.

Google Podcasts

Google Podcasts

Wat is Google Podcasts? Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show e ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk