Google Podcasts-accounts wisselen gaat voortaan met swipe-gebaren

Google Podcasts-accounts wisselen gaat voortaan met swipe-gebaren

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Podcasts

Google maakt het er tegenwoordig een gewoonte van om functies tussen zijn Google-apps gelijk te trekken. Google biedt inmiddels ook zijn eigen Google Podcasts-app aan, maar lijkt er (te) weinig aandacht aan te besteden om de app 'in zijn geheel' te betrekken bij de rest van zijn aanbod. Zo miste de Podcast-app de vernieuwde swipe-gebaren om tussen accounts te wisselen. Mocht je meerdere Google-accounts op één telefoon gebruiken, dan kan je zo met een swipe omlaag wisselen tussen de twee (of meer) accounts op je telefoon. Vanaf heden is de swipe-functie ook beschikbaar in de Podcasts-app - het is niet vereist om bèta-versies te installeren: de functionaliteit is voor iedereen beschikbaar.

Het sneller (kunnen) wisselen tussen applicaties, zorgt er ook voor dat de drie ‘puntjes’ rechtsboven zijn verdwenen. In plaats daarvan vinden we daar nu je profielfoto die gebruikt wordt om de swipe-gebaren op uit te voeren voor het wisselen van accounts. Klik je op de profielfoto behorende tot het Google-account, dan krijg je alle accountmanagement-functies te zien. Zo kan je omschakelen naar de 'incognito-modus', waarin je Podcasts-app kan gebruiken zonder dat er gegevens bewaard worden op je Google-account. Daarnaast kan je een account toevoegen, de accounts op je telefoon beheren en de Podcast-instellingen openen. In hetzelfde menu, kan je ook wisselen tussen je Google-account.

Functionaliteiten

Podcasts begon als een zeer magere applicatie voor het dagelijkse genot van het beluisteren van een podcast, zoals de AW Podcast. Google is inmiddels bezig met een snelle inhaalslag: zo kreeg de app recentelijk een tabblad met gepersonaliseerde podcasts. Zo kan je beginnen met het luisteren naar een podcast-reeks, zonder dat je zelf op zoek hoeft te gaan naar specifieke podcasts. Daarnaast kan je tegenwoordig eenvoudig je podcasts streamen naar Cast-apparaten (zoals de Google Chromecast) en kan je op zoek gaan naar individuele podcastafleveringen – in plaats van een hele podcast-reeks. Of het voldoende is om de concurrentie aan te gaan met de gevestigde orde, zal moeten blijken voordat de app op het Google-kerkhof komt te liggen.

Google Podcasts

Google Podcasts

Wat is Google Podcasts? Met Google Podcasts kun je podcasts van over de hele wereld ontdekken en beluisteren. Je kunt je gratis abonneren op elke gewenste show e ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk