Google+ en YouTube worden losgekoppeld

Google+ en YouTube worden losgekoppeld

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Gebruikers vragen, Google draait

Google geeft in een blogpost aan te luisteren naar feedback van gebruikers en hierop heeft besloten Google+ los te maken van andere Google-diensten. Dit wil zeggen dat een Google-account niet meer per se een publiek (vaak ongebruikt) Google+-profiel hoeft te hebben. Heb je toch een profiel dan komen er opties om dit te managen.

De integratie met Google+ van vele Google-diensten zoals YouTube bleek toch minder succesvol dan gedacht werd. In de huidige situatie worden reacties op een YouTube video die op Google+ gedeeld is, ook direct onder de video zelf weergegeven. Dit gebeurt ook andersom, erg verwarrend vaak, vooral als je beide netwerken gebruikt. De eerste dienst die losgekoppeld wordt is dan ook YouTube, waar vandaag mee begonnen wordt. Hierbij blijven wel de opties om reacties te modereren aanwezig voor YouTubers.

Meer diensten

De stap naar de toekomst is hiermee gezet, waarbij Google aangeeft meer diensten los te gaan koppelen. Google Photos was hier een eerste stap, maar er zullen nog meerdere Google-services volgen. Welke dit zijn en of hier bijvoorbeeld de Play Store ook bij zit, is vooralsnog niet bekend.

Via: Google/Youtube

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk