Google Play Store krijgt een nieuw logo, dit is 'em

Google Play Store krijgt een nieuw logo, dit is 'em

Het was 2016 toen Google voor het laatst een nieuw design voor het logo van zijn appwinkel uitbracht. Het is inmiddels 2022 en het designteam binnen Google heeft een verrassing voor ons in petto, een nieuw logo voor de Play Store.

Nieuw logo voor de Google Play Store

Het nieuwe Google Play Store-logo is nog steeds driehoekig van vorm, je hoeft dus straks niet op zoek te gaan naar de appwinkel. Wel zijn de hoeken veel meer afgerond in vergelijking met het huidige logo. Dat ontdekte 9to5Google bij het uitvoeren van een Play Store-transactie in zowel GPay als Google Pay, binnenkort Wallet.

Daarnaast zijn de vier gebruikte kleuren beter afgestemd op de vier kleuren in het Google-logo, wat duidelijke een trend is bij recente vernieuwingen. Wat ook opvalt is de algehele kleurstelling van het icoon. Die is donkerder en valt minder op.

Google Play Store krijgt een nieuw logo, dit is 'em
Links: huidige icoon Rechts: nieuwe icoon

Het nieuwe logo is verder nog nergens live in de Play Store-app of de Play Store te zien. Die laatste kreeg onlangs een complete make-over, en 9to5 merkt terecht op dat dat het perfecte moment zou zijn geweest om het nieuwe logo te onthullen. Of en wanneer dat moment dan wel komt weten we niet.

Het tabblad Films & TV in Google Play is inmiddels al wel verdwenen. Films huren en kopen werkte eerst in de Google Play Films-app, maar sinds die app vorig jaar heeft plaatsgemaakt voor het nieuwe Google TV, moest je het doen vanuit de Play Store. Dat werkte vanuit het Films-tabblad in de applicatiewinkel, maar nu dus alleen via de Google TV-app. Het lijkt erop dat Play Boeken uiteindelijk ook de Play Store gaat verlaten zodat de appwinkel zich volledig op Android-apps richt. Dan zijn er ook nog games in de Play Store te vinden, maar ook in Play Games. Wat het lot daarvan is, weet alleen Google.

De populairste artikelen over de Google Play Store
Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties