Google Play Store: beste apps en games van 2022 zijn bekend

Google Play Store: beste apps en games van 2022 zijn bekend

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De Google Play Store maakte zijn selectie bekend van de beste Android-apps en -games van 2022. Bij de apps is er een selectie van 24 gekozen en bij de games zien we een winnaar per categorie. Dit is het overzicht.

Beste apps van 2022

De functionaliteit van apps verschilt in elk land. In de Verenigde Staten heeft Google per appcategorie een winnaar gekozen, maar in de Nederlandse Play Store krijgen we alleen een lijst van 24 winnaars te zien en deze komen niet allemaal uit verschillende categorieën.

Onder de winnaars valt vooral op dat het voornamelijk apps zijn in de categorie 'Gezondheid en fitness', wat enigszins begrijpelijk is vermits die categorie erg breed is. Verder zijn er opvallend genoeg maar weinig apps die rechtstreeks concurreren met een belangrijke Google-app. Je zou alleen Todoist kunnen beschouwen al een rechtstreekse concurrent voor Google Tasks en Keep. Dit zijn de beste apps volgens Google:

Gerelateerde artikelen

Beste games van 2022

Voor games zien we in Nederland en België wel een winnaar in verschillende categorieën. We hebben de beste games opgesomd, maar als je zelf de Play Store bekijkt, kan je zien dat Google ook per categorie nog meerdere aanraders heeft. Verder kan je ook bladeren door de beste games voor tablets, Chromebooks en op het Play Pass-abonnement. De onderstaande lijst bevatten de beste games van 2022 volgens Google:

Gerelateerde artikelen

Wat denk jij van de selectie die Google maakt? Wat zijn jouw grote ontdekking van het voorbije jaar? Misschien heb jij wel die ene handige app ontdekt die een specifiek probleem heeft opgelost. Vertel erover in de reacties onderaan dit artikel.

Meer apps

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk