Google Play Pass-abonnement voor apps en games nu in Nederland

Google Play Pass-abonnement voor apps en games nu in Nederland

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Play Pass

Google Play Pass is een abonnement voor de Google Play Store dat sinds vorig jaar in de Verenigde Staten beschikbaar is. Het gaat om een nieuwe soort van app-beleving voor wie regelmatig met nieuwe apps en games op zijn telefoon aan de slag gaat en er niet voor terugschrikt om geld voor een premium-app uit te geven. Recent is de formule nu ook in Nederland en België is geland, en dat merkte ook onze Androidworld-forumbaas Patrick.

Play Pass verscheen plots in de Play Store op zijn Pixel 4 XL. Google somt in een advertentie alle voordelen van het abonnement op. Je krijgt onbeperkt toegang tot een steeds groeiende selectie van meer dan 530 apps en games. In elk van die apps zijn alle eventuele in-app aankopen ontgrendeld en er zijn geen advertenties te zien. Het abonnement kost maandelijks 4,99 euro.

Beschikbare apps en games

Voorbeelden van apps en games die deel uitmaken van Play Pass zijn: Terraria, Monument Valley, Risk, Star Wars: Knights of the Old Republic en AccuWeather. Ongeveer twee derde van de beschikbare content bestaat uit apps en de rest zijn games. Google Nederland heeft ook een Help-pagina beschikbaar waar je meer informatie kan terugvinden over Play Pass, en er is ook een proefperiode waarbij je het abonnement kan testen.

Google maakte al langer bekend dat het Play Pass wil uitbreiden naar meer landen buiten de VS, en nu hebben 24 verschillende landen toegang tot de dienst. Voorlopig is Play Pass wel beschikbaar voor een beperkte groep, maar we verwachten dat de dienst de komende weken n,aar meer gebruikers wordt uitgebreid.

We vroegen eerder al in een AW Poll aan onze lezers of ze geïnteresseerd zouden zij in een abonnement op de Google Play Store en hoeveel dat dan mag kosten. Met een prijs van 4,99 euro per maand zou Google 13 van de stemmers kunnen ovbertuigen. Ga jij Google Play Pass testen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk