Google Play Music krijgt nieuw design en wordt slimmer

Google Play Music krijgt nieuw design en wordt slimmer

Play Music wordt slimmer

Google Play Music krijgt een heel nieuw uiterlijk en wordt nog slimmer, zo meldt Google in haar laatste blog. Google gaat namelijk machine learning gebruiken om te kijken naar welke muziek jij graag luistert. Vervolgens worden er zaken als locatie, activiteit, het weer en afspeellijsten aan het geheel toegevoegd, zodat er dan een compleet gepersonaliseerde lijst met muziek aan je kan worden voorgeschoteld.

Play Music ziet dus bijvoorbeeld dat je op kantoor zit, aan het trainen bent of op een vliegtuig wacht en zal dan bijpassende muziek afspelen.

Play Music wordt mooier

Het startscherm zal ook veranderen. Hier zal muziek worden getoond die je graag luistert, ook rekening houdend met de tijd, locatie et cetera. Hoe vaker je muziek luistert, hoe meer Play Music zal gaan leren hiervan om zo nog betere aanbevelingen te kunnen geven.

Beschikbaarheid

Vanaf deze week zal deze nieuwe functie wereldwijd worden uitgerold voor Android, iOS en de web-versie van Play Music. De nieuwe functie kan op jouw verzoek in de app worden aangezet (opt-in).

Bron: Google

Google Play Music
Play Music is de muziekdienst van Google die tijdens Google I/O 2013 uitgebreid is met Play Music All Access, de onbeperkte steamingmuziekdienst van Google. Inmiddel ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties