Google geeft Play Kiosk volledig nieuw uiterlijk

Google geeft Play Kiosk volledig nieuw uiterlijk

Play Kiosk

Play Kiosk is zo'n Google-app die niet standaard wordt geïnstalleerd op Androidtoestellen. Misschien is dat ook wel de reden dat de app niet zo bekend is onder gebruikers. Ook het uiterlijk van de app is in tijden al niet veranderd. De laatste wijziging in uiterlijk was ergens in 2014. Daar is nu eindelijk verandering in gekomen met versie 4.0.

[readmore article="177640"]

Play KioskNieuw

Voorheen werd het bovenste deel van het scherm door een afbeelding ingenomen en kon je er navigeren tussen de verschillende categorieën. Nu start de app in een scherm met een compleet nieuwsoverzicht bestaande uit het weer, actueel nieuws, hoogtepunten gebaseerd op je interesses en lokale artikelen. Het menu bevindt zich nu onderin en bevat 4 tabs. 'Voor jou' is jouw dagelijkse nieuws, de 'bibliotheek' bevat een samenvatting met de drie belangrijkste artikelen per onderwerp en verder is er nog een tab 'Ontdekken' en 'lees later'. Verder valt de zoekbalk op, deze is prominenter aanwezig. Het geheel ziet er veel frisser uit en voelt ook intuïtiever aan. Wat mij betreft is het een grote verbetering.

Beschikbaarheid

De update wordt gefaseerd uitgerold en zal nog niet voor iedereen meteen beschikbaar zijn. Play Kiosk is gratis te downloaden door op onderstaande button te drukken.

Ik moet eerlijk zijn, Kiosk stond al een tijd niet meer op mijn telefoon geïnstalleerd. De app Nieuws en weer van Google gebruik ik voornamelijk als nieuwsbron maar misschien dat met deze update de rollen worden omgedraaid. Gebruik jij Play Kiosk?

Google Nieuws
Google Nieuws is een mooie samenvoeging van Google Play Kiosk en  Google Nieuws & Weer. Door in 2018 verschillende nieuwsdiens ..

Meer info

Lees meer over:
Nieuws en tijdschriften

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties