Google Play krijgt 'Kids'-sectie met vooraf goedgekeurde content

Google Play krijgt 'Kids'-sectie met vooraf goedgekeurde content

Apps en games voor Kids

Google was al een tijdje bezig met het testen van deze Kids-sectie in zijn appwinkel maar vanwege de coronacrisis en de positieve feedback van ouderen die dit onderdeel tijdens de thuisquarantaine erg nuttig vonden, rolt het bedrijf de functie nu al uit.

De Verenigde Staten komen als eerste in aanmerking voor de door leraren goedgekeurde apps en games in de Play Store. Android-gebruikers in andere landen zullen in de komende maanden het nieuwe onderdeel in de Google Play Store vinden.

Google Play 'Kids'-sectie

Goedgekeurde content

Er is een enorm aanbod voor kinderen in Googles appwinkel en daardoor zien ouders vaak door de bomen het bos niet meer. Want wekt de app nieuwsgierigheid op? Helpt het je kind om te leren? Is het gewoon een leuke app? Om ouders de beste apps voor kinderen in de Play Store te kunnen laten vinden, werkt Google samen met verschillende academische experts en leraren in de Verenigde Staten.

Apps die door deze experts en docenten zijn beoordeeld en aan een aantal kwaliteitsnormen voldoen, krijgen onderstaande badge 'Door docenten goedgekeurd'. Deze badges zijn in de Play Store te vinden in het beginscherm van de Play Store en het nieuwe tabblad 'Kids'.

Play Store badge voor goedgekeurde content

Apps worden beoordeeld op zaken als leeftijdsgeschiktheid en kwaliteit en ouders kunnen informatie bekijken in de app-lijst over waarom de app hoog werd gewaardeerd. Ze kunnen zo bepalen of de app geschikt is voor hun kind.

Beschikbaarheid

Zoals aangegeven kunnen Amerikaanse Android-gebruikers als eerste gebruik maken van de Kids-functie. Hopelijk zal de Benelux in de komende maanden snel volgen aangezien een dergelijke functie zeker van pas komt voor ouders en opvoeders. Zou jij op zoek gaan naar deze badge in de Play Store? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties