'Google Play Games krijgt nieuwe, meer intuïtieve interface'

'Google Play Games krijgt nieuwe, meer intuïtieve interface'
Google komt met een volledig vernieuwde interface voor Google Play Games met een nieuwe indeling van tabbladen. Er zijn alvast screenshots gelekt die we in dit artikel analyseren.

Google Play Games

Google Play Games is de app die je op de hoogte brengt van de beste games uit de Play Store, maar die ook een verzameling bevat van je game-bibliotheek en alle achievements, ofwel prestaties, die je bij elk spel alvast hebt ontgrendeld. Google doet nu inspanningen om verbeteringen uit te rollen voor de interface van de app, en in een tip die 9To5Google ontving zien we alvast het resultaat.

Als eerste is er het nieuwe tabblad 'Home' dat de rol overneemt van het oude tabblad 'Arcade'. Je maakt kennis met nieuwe populaire spellen, krijgt een overzicht van de games die je als laatste hebt gespeeld en je kan onmiddellijk een uitgelicht spel uitproberen zonder het eerst te installeren. Dat laatste is een implementatie van Instant Apps

De eerste twee screenshots tonen de oude interface, gevolgd door de nieuwe

Bibliotheek

Daarnaast is er het nieuwe tabblad 'Bibliotheek' waarin je een overzicht krijgt van alle games die op je telefoon staan geïnstalleerd. die optie zit in de huidige interface verborgen achter een pijltje dat je naar boven kan slepen om het menu open te klappen. Als laatste is er nog 'Profiel' dat eveneens een eigen tabblad krijgt en van rechtsboven in de hoek naar beneden verhuist. Je zit ook 'Hub' in de screenshots, dat is een sectie met game-nieuws die bij ons niet beschikbaar is.

[readmore articles="191355"]

De nieuwe interface die te zien is in versie 2019.07.11661 is nog niet voor alle gebruikers beschikbaar. Google test de interface uit in een zogenaamde server-side-update die niet voor iedereen toegankelijk is. Play Games kreeg eerder al een donker thema en een toepassing van het nieuwe Material Design.

Lees meer over:
Entertainment

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer