Google Pixel-telefoons krijgen Pride-wallpapers en -ringtones

Google Pixel-telefoons krijgen Pride-wallpapers en -ringtones

Google Pixel en Pride Month

In de Verenigde Staten is juni Pride-maand. In deze maand wordt er extra aandacht besteed aan de LGBTQ+ gemeenschap. Deze maand zijn er niet alleen festiviteiten maar wordt er ook stilgestaan bij de geschiedenis van deze gemeenschap. Om deze bewustwording meer regenboog-kleuren te geven, voegt Google alvast speciale Pride-wallpapers en -ringtones toe aan zijn Achtergronden- en Geluiden-app. Ook andere telefoons met deze apps ontvangen de kleurige wallpapers en geluiden, zoals de Motorola Edge.

Google Pixel en Pride Month

De Pride-wallpapers zijn zichtbaar op de Pixel-telefoons op de redactie maar de geluiden (nog) niet. Volgens 9to5Google moeten er 16 nieuwe geluiden in de app te zien zijn waarvan 6 beltonen en 10 notificatiegeluiden. Of deze geluiden ook in de Benelux te zien zullen zijn in de Geluiden-app is onbekend.

Google Pixel en Pride Month

Sinds de lancering in 2016 met de originele Pixel, heeft Google zijn Achtergronden-app regelmatig bijgewerkt met nieuwe plaatjes om up-to-date te blijven. In 2018 kreeg de app een aanzienlijke update met nieuwe categorieën en bijbehorende wallpapers.

Donaties aan LGBTQ+ organisaties

Google maakte deze week ook bekend dat het 1,2 miljoen dollar doneert aan meer dan 70 verschillende LGBTQ+ organisaties wereldwijd. Het bedrijf doneert eenzelfde bedrag aan The Trevor Project. Dat is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich richt op zelfmoordpreventie-inspanningen onder lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en nog zoekende jongeren. Google heft ook een speciale website gemaakt als een ode aan het verleden, het heden en de toekomst van de LGBTQ+ gemeenschap. Deze website kun je hier bekijken.

Pride LGBTQ Gay regenboog homo

Geluiden
Google Geluiden is een systeemapp op Pixelsmartphones die de Google-telefoons van diverse geluiden voor wekkers, beltonen en meldingen voorziet. ..

Meer info

Achtergronden
Sinds de lancering in 2016 met de originele Pixel, werkt Google de Google Achtergronden-app regelmatig bij met nieuwe hogeresolutie-foto's die kunnen worden ing ..

Meer info

Lees meer over:
Google Pixel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer