Google Foto's helpt met een persoonlijke Moederdagfilm [+stappenplan]

Google Foto's helpt met een persoonlijke Moederdagfilm [+stappenplan]

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Google Foto's en Moederdag

Moederdag draait allereerst natuurlijk om alle moeders, maar de marketing omtrent Moederdag is groots. Ook Google speelt erop in en maakt een speciale video voor alle moeders. Gebruik je Google Foto's in Amerika, dan kun je zo aan de slag met deze Moederdag-video, in Nederland en België zijn er een aantal extra stappen nodig.

Om de video te maken, dien je in Google Foto's je moeder te selecteren. Vervolgens krijg je de optie kinderen te kiezen, zodat deze ook voorkomen in de video. Nadat je dit gedaan hebt, zal er binnen enkele minuten een video verschijnen in de Assistent van Google Foto's, maar... niet in Nederland en België.

Mensen in Google Foto's

Google maakt hierbij namelijk gebruik van gezichtsherkenning, een functie die officieel alleen in Amerika beschikbaar is. Toch kun je door onderstaand stappenplan te volgen, deze functie ook op jouw toestel krijgen. Via de zoekbalk kun je dan op gezichten zoeken en Google zorgt ervoor dat er alleen maar foto's van deze persoon staan en dat doen ze akelig goed. Volg onderstaand stappenplan om ook toegang te krijgen tot deze functie (en de Moederdag-video te maken).

1. Download een VPN, zoals bijvoorbeeld TunnelBear

2. Verwijder de Google Foto's-app van je telefoon, of wis alle gegevens van de app

3. Activeer de VPN (Amerika)

4. Download of open Google Foto's en doorloop de set-up-wizard

5. Na een aantal minuten zullen er ook 'mensen' verschijnen in de app. Dit kun je controleren door bij de zoekfunctie te kijken of hier de optie 'mensen' tussen staat.

6. Voor de Moederdag-video, ga je naar deze URL en volg je de stappen

Zo, nu ben jij ook klaar voor Moederdag met een mooie Moederdagfilm. Daarnaast heb je nu ook een nieuwe handige functie in Google Foto's geactiveerd, namelijk gezichtsherkenning. Deze optie kan via de zoekbalk of via Albums > Mensen bereikt worden. Na het deactiveren van de VPN, blijft gezichtsherkenning gewoon beschikbaar in Google Foto's.

Google Foto's

Google Foto's

Google Foto's (Photo's) is de standaard galerij-app van Google die je kan gebruiken op Android, iOS en het web. Je kan je foto's makkelijk beheren en delen met vrien ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk