Google Pay van start bij drie banken in Nederland: dit zijn de andere banken van plan

Google Pay van start bij drie banken in Nederland: dit zijn de andere banken van plan

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Vanaf dinsdag bieden de banken bunq, N26 en Revolut in Nederland Google Pay als dienst aan binnen hun app. Androidworld-lezers zijn uiteraard benieuwd of en wanneer andere banken de betaaldienst gaan ondersteunen. Daarom gingen wij op onderzoek uit.

Wat is Google Pay?

Met Google Pay kun je met een Androidtelefoon veilig, snel en gemakkelijk aankopen doen in winkels en online. Daarnaast kun je met je contactloos betalen met je Androidtelefoon als deze NFC heeft. De Nederlandse banken bunq, N26, Revolut, en Viva Wallet zijn de eersten die de betaaldienst van Google ondersteunen. Meer informatie over de betaaldienst lees je in dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Hoe stel je Google Pay in?

Ben je klant van één van deze banken? Dan hoef je de Google Pay-app niet te gebruiken. Je kan in je eigen mobiel bankieren-app op de knop ‘Toevoegen aan Google Pay’ tikken. Nadat je je Mastercard-creditcard of Maestro-betaalpas hebt toegevoegd, kun je je telefoon gebruiken om te en betalen. Je hoeft dan niet meer je portemonnee te pakken of een PIN-code op de betaalterminal in te voeren. Betalen met Google Pay kan overal waar contactloze transacties worden geaccepteerd, zoals in een winkel of in het openbaar vervoer. Hiervoor hoeft zowel Google Pay als de mobiel bankieren app niet te worden geopend. Ook een internetverbinding is niet vereist. Je kan er daarnaast zelf voor kiezen om de vooraf gedefinieerde limiet voor contactloze transacties te verhogen door je telefoon te ontgrendelen voordat de betaling wordt uitgevoerd.

Gaat mijn bank dit ook ondersteunen?

Nu is de vraag natuurlijk, “Wat gaan de andere banken doen?” Wij hebben deze vraag bij de bekendste Nederlandse banken neergelegd en hieronder vind je de antwoorden. We plaatsen wanneer mogelijk de integrale verklaringen die we hebben ontvangen van de fabrikanten. In dat geval kan je ze tussen dubbele aanhalingstekens lezen.

Knab

“Wij zijn dit zeker aan het onderzoeken maar zullen het niet op korte termijn aanbieden. Veel concreter kan ik helaas niet zijn.”

Rabobank

“Ik heb even voor je nagevraagd. Ik kan je laten weten dat Rabobank de mogelijkheden onderzoekt en in gesprek is met Google.”

ING

“We kijken altijd naar manieren om bankieren nog makkelijker en sneller te maken voor onze klanten. Op dit moment hebben wij geen plannen om ook Google Pay aan onze klanten in Nederland aan te bieden. Onze klanten met een Androidtoestel kunnen met Mobiel Betalen voor Android sinds 2015 eenvoudig met hun telefoon betalen.”

ABN Amro

ABN AMRO is continue in overleg met marktpartijen over innovaties waarmee we voor de klant het betalingsverkeer en dienstverlening kunnen uitbreiden. Voortdurend zoeken we naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten een Wallet oplossing aan te kunnen bieden. ABN AMRO volgt de ontwikkelingen rond Google Pay dan ook met bovengemiddelde interesse. We verwachten dat we in de loop van 2021 meer kunnen melden.”

SNS

“Vooralsnog ondersteunen wij deze functionaliteit niet en er zijn geen plannen om dit op korte termijn te doen. Betalen met je mobiele telefoon is wel mogelijk bij SNS en werkt op een vergelijkbare manier. Als je een toestel met Android 5.0 of hoger hebt, dan is betalen met je mobiele telefoon wel mogelijk. Hier lees je meer daarover.”

ASN

“Wij hebben geen voornemens om op korte termijn Google Pay te gaan aanbieden. Als dat zover is zullen wij het op de website vermelden, in de mobiele app en in de emailnieuwsbrief.”

Triodos

“Triodos Bank biedt momenteel geen Goolgle Pay aan. Het is nog niet zeker of we dit in de toekomst aan gaan bieden.”

Ga jij (straks) aan de slag met Google Pay of gebruik je liever een ander middel om contactloos te betalen? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Pay van start bij drie banken in Nederland: dit zijn de andere banken van plan
Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk