Google Pay-app ondersteunt nu peer-to-peer-betalingen en tickets

Google Pay-app ondersteunt nu peer-to-peer-betalingen en tickets

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Pay

Google is de laatste tijd volop bezig met hun betaaldienst Google Pay. Ten eerste werden Android Pay en Google Wallet samengevoegd tot Google Pay om het betaalsysteem nog beter te stroomlijnen. Even later verscheen er de officiële Google Pay-app en Google Pay Send, de dienst die betalingen tussen personen mogelijk maakt zonder tussenkomst van een tussenpartij (peer-to-peer).

Op deze manier creëerde Google dus wat orde in de chaos maar de nieuwe functie die het bedrijf vandaag aankondigt, creëert weer wat chaos. De peer-to-peer-betalingen die de app Google Pay Send aanbiedt zijn nu ook in de Google Pay-app te vinden. Op deze manier kun je dus nu in beide apps de bierrekening in een kroeg makkelijk delen. Dit kan tot maximaal vijf vrienden. Wat dit nu betekent voor de Google Pay Send-app is ons niet duidelijk maar het lijkt erop dat de app uiteindelijk verdwijnt.

Google Pay - peer-to-peer-betalingen

Tickets en instapkaarten

De Google Pay-app kan nu ook concertkaartjes en instapkaarten voor je bewaren. Hiervoor is er een nieuw tabblad in het leven geroepen waar voor nu tickets en kaarten van Ticketmaster en Southwest te vinden zijn. In de toekomst worden hier tickets van Eventbrite, Singapore Airlines en Vueling nog aan toegevoegd.

Google Pay - tickets

Alle betalingsinformatie is te vinden in de app, op desktop, op iOS en via Google Assistant. Google wil de informatie voor elk platform nog beter beschikbaar maken en heeft hiervoor de pay.google.com-website verbeterd. Daarnaast worden alle transacties gesynchroniseerd met je Google Account.

Al dit moois is nu alleen nog in België beschikbaar, alhoewel we onlangs dachten dat de dienst voor Nederland heel dichtbij was. Het is helaas niet bekend wanneer Google Pay officieel naar Nederland komt.

Google Pay Send

Google Pay Send

Google Wallet (New) laat je als gebruiker snel geld oversluizen naar een andere bankrekening, maar werkt vooralsnog alleen in Amerika. Ook kun je op duizenden locati ..
Google Wallet

Google Wallet

Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk