'Google Pay laat je binnenkort met Bitcoin betalen'

'Google Pay laat je binnenkort met Bitcoin betalen'

Google Pay gaat het binnenkort mogelijk maken voor gebruikers om te betalen met Bitcoin. Dat blijkt uit informatie van BitPay, een grote dienstverlener van transacties met Bitcoin in de VS.

Bitcoin en Google Pay

De koers van Bitcoin scheert de laatste maanden hoge toppen. Eén Bitcoin staat sinds februari gelijk aan 50.000 dollar en de digitale munt komt ook steeds meer bij bedrijven en financiële instituten onder de aandacht. Recent raakte bekend dat Apple Pay betalingen met Bitcoin wil mogelijk maken, maar nu komt naar buiten dat ook Google Pay en Samsung Pay snel zullen volgen.

De informatie is afkomstig van BitPay, dat een dienstverlener die Bitcoin-transacties overziet in de Verenigde Staten. Stephen Pair, de CEO van het bedrijf, maakte de aankomende acceptatie van Bitcoin voor Google Pay bekend bij Businesswire. "We hebben duizenden gebruikers van de BitPay Wallet-app die de BitPay Card gebruiken en steeds op zoek zijn naar nieuwe plaatsen en manieren om hun cryptomunten uit te geven. Met Apple Pay erbij, en binnenkort ook Google Pay en Samsung Pay, wordt het makkelijker om BitPay Card te gebruiken op meer plaatsen."

'Google Pay laat je binnenkort met Bitcoin betalen'

Nog niet bevestigd

De ondersteuning van Bitcoin als betaalmiddel zou voor Google Pay en Samsung Pay vanaf maart worden uitgerold. Op dit moment hebben beide bedrijven het nieuws nog niet bevestigd. Androidworld heeft Google om meer duidelijkheid gevraagd en dit artikel wordt aangepast zodra we reactie hebben gekregen.

Bitcoin kwam de voorbije maanden onder de aandacht nadat Mastercard bekend maakte dat het directe betalingen met de cryptomunt mogelijk wil maken. Verder nam de autobouwer Tesla het voortouw om als één van de eerste bedrijven 1,5 miljard dollar van zijn kapitaal in Bitcoin om te zetten. Google bracht vorig jaar in november zijn betaaldienst voor een geselecteerde banken in Nederland uit.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Pay? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Google Pay
Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties