‘Google toont interesse in TikTok-concurrent Firework’

‘Google toont interesse in TikTok-concurrent Firework’

TikTok-concurrent

Het idee achter Firework, is dat gebruikers – net zoals bij TikTok – korte filmpjes met elkaar delen. De filmpjes hebben een maximale lengte van 30 seconde. Net zoals op platformen als YouTube, is het voor iedereen mogelijk om de filmpjes te benaderen. Uiteraard zijn de populairste, en vaak ook de grappigste video’s, als eerste te zien. Waar Facebook en Instagram zich richten op de jongeren boven de 18, is TikTok expliciet gericht op de tienerdoelgroep. Dat geldt niet voor Firework – die app heeft juist een iets oudere doelgroep. Beide apps zijn relatief nieuw, maar TikTok is wel een stuk groter.

TikTok

Google heeft interesse in een concurrent van video-app 'TikTok'

The Wall Street Journal, geeft aan dat Google interesse zou tonen in een overname van Google. Dat zou het te weten zijn gekomen op basis van informatie die insiders aan de krant hebben verschaft. Het is onbekend of Google er uiteindelijk een deal uit kan slepen. Er zijn immers geen prijsafspraken gemaakt met Fireworks, zo melden interne bronnen. Wat betreft een mogelijk prijskaartje: de waarde van Fireworks werd in een recente investeringsronde geschat op 100 miljoen dollar; ruim 90 miljoen euro. Volgens de ontwikkelaars van de Amerikaanse app, heeft het miljoenen maandelijkse gebruikers.

Chinese interesse

Of Google uiteindelijk een deal mag sluiten met Fireworks, is nog maar de vraag. Weibo, het Chinese sociale medium, zou ook interesse hebben in een overname van Fireworks. Volgende de bronnen bij Fireworks, zijn de gesprekken van Weibo echter minder ver gevorderd, in vergelijking met die van de zoekgigant. Als er een deal wordt gesloten met Fireworks, dan zullen we dat vermoedelijk op korte termijn te weten komen. In de berichtgeving van WSJ, wordt voornamelijk gesproken over een overnamemogelijkheid. In principe zou Google ook kunnen toewerken aan een handelsrelatie met de Amerikaanse onderneming.

Firework: Best Short Videos
Het idee achter Firework, is dat gebruikers – net zoals bij TikTok – korte filmpjes met elkaar delen. De filmpjes hebben een maximale leng ..

Meer info

TikTok
TikTok is een app waarin je korte stukjes van miljoenen nummers kunt playbacken. Je kunt allerlei video's maken met effecten zoals het versnellen of vertragen ervan ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties