'Google One komt straks in één abonnement met PlayPass'

'Google One komt straks in één abonnement met PlayPass'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan een gebundeld abonnement van Play Pass en Google One. Voor een lagere meerprijs dan voordien kan je Play Pass erbij nemen als optie wanneer je geabonneerd bent op de 100 GB-, 200 GB-, of 2000 GB-formules van Google One. Er is daarnaast een gratis proefperiode.

Google One en Play Pass

Google wil twee van zijn abonnementen gaan combineren. Je kan straks Play Pass met korting nemen wanneer je een abonnement hebt op Google One. Google One is de clouddienst van Google die je gebruikt om de opslag in Drive, Foto's en andere van de Google-diensten uit te breiden, terwijl Play Pass het best te omschrijven is als een abonnement op de Play Store. In ruil voor een maandelijks bedrag krijg je onbeperkt toegang tot een reeks apps en games.

Gerelateerde artikelen

In de code van de Google One-app (versie 1.109) is heel wat tekst ontdekt die verklapt dat Play Pass straks als een optie wordt aangeboden voor abonnees. Dat meldt 9To5Google. Google One-klanten kunnen een jaar lang rekenen op korting op Play Pass, maar hoe groot die korting is, is nog niet duidelijk. Wel ontdekken we alvast dat er een een testperiode komt waarin je gratis Play Pass erbij kan nemen, en zo kom je te weten of de bundel voor jou interessant is.

Het huidige Google One-aanbod

Het huidige Google One-aanbod

Volgens de informatie die momenteel nog verborgen zit in Google One, zal de Play Pass-optie beschikbaar zijn voor wie 100 GB, 200 GB of 2000 Gb aan clouddata heeft, Tijdens het jaar waarin je de korting krijgt, kan je eventueel je opslag uitbreiden en dan kan je van Play Pass gebruik blijven maken, Wie zijn opslag upgradet tijdens de trial raakt de voordelen van de korting wel kwijt. Abonnees die plots beslissen om hun Google One-abonnement stop te zetten kunnen er gewoon voor kiezen om tegen de normale prijs van 4,99 euro per maand Play Pass te blijven gebruiken. Je zal Play Pass ook kunnen delen via Google Family.

Gerelateerde artikelen

Komt het naar Nederland en België?

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer deze gebundelde formule beschikbaar zal zijn en of ze of voor Nederlandse en Belgische gebruikers zal werken. Zowel Play Pass en Google One zijn in de Lage Landen beschikbaar, en het lijkt dus waarschijnlijk dat Google de bundel ook hier zal aanbieden. Recent sloeg Androidworld nog een noodkreet in een opiniestuk waarin we de kritiek hadden op Googles strategie met betalende abonnement. Op de redactie zijn we alvast voorstander van meerdere betalende Google-diensten in één enkel abonnement. Wat denk jij? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk