Google One krijgt automatische back-up voor Android, zo werkt het

Google One krijgt automatische back-up voor Android, zo werkt het

Google One back-up

Begin dit jaar werd de naam Google One in Nederland gelanceerd, voor betalende opslag in Google Drive. Gebruikers krijgen naast een extra hoeveelheid opslag ook regelmatig promoties, maar dit keer heeft Google een nieuwe functie aangekondigd voor Google One. Het is nu mogelijk om je gegevens van je Android-apparaat automatisch te back-uppen, en je hoeft je dus geen zorgen meer te maken om bestanden te verliezen.

One-gebruikers krijgen een melding te zien als ze hun app openen waarin Google vertelt dat er drie soorten van bestanden kunnen worden geback-upt. Dat blijkt uit screenshots die 9To5Google alvast kon maken. Als eerste is er de apparaatgegevens die One al automatisch bewaart. Daarnaast krijg je de optie om foto's en video's in de originele kwaliteit op te slaan in Google Foto's en alle gegevens van berichtendiensten te bewaren.

Je gegevens herstellen

Bij dat laatste gaat het om foto's, video's en audiobestanden van apps als WhatsApp en Telegram. Het was voordien ook al mogelijk om alle gegevens van WhatsApp in Drive te bewaren zonder dat er opslag wordt meegerekend.

In het Home-tabblad krijg je nu een overzicht van de laatste back-ups die zijn voltooid, en als je tikt op 'Details bekijken', dan krijg je de mogelijkheid om back-ups voor de individuele categorieën uit te schakelen. Je kan ook 'Nu back-uppen' kiezen. Verder kan je in de instellingen van Google One een optie vinden, waarmee je je gegevens kan herstellen. Naast elke categorie die je bewaart, zie je nu een 'Herstel'-knop. De functie wordt momenteel uitgerold naar gebruikers van de betaalde dienst.

Google One

Google One
Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

Meer info

Lees meer over:
Productiviteit

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer