Google maakt het mogelijk spraakopdrachten Google Now te corrigeren

Google maakt het mogelijk spraakopdrachten Google Now te corrigeren

Spraakcommando's

Spraakinvoer is al jaren beschikbaar op Android. Ook de herkenning van de Nederlandse taal is al jaren in Android terug te vinden. Helaas worden spraakcommando's nog steeds niet ondersteund. Je kunt wel zeggen: "OK Google, maak een notitie", maar Google Zoeken zal dan een zoekopdracht uitvoeren in plaats van het commando. Sinds kort heeft Google wel officiële spraakuitvoer voor Nederlands, waarmee je smartphone of tablet teksten kan 'voorlezen'. Dit is een belangrijke stap om uiteindelijk volledige toegang te krijgen tot de spraakmogelijkheden van Google.

Helaas valt er nog weinig te zeggen over wanneer Google ook spraakcommando's gaat ondersteunen in het Nederlands. Wij kunnen ons zo voorstellen dat de prioriteit momenteel ligt bij het ondersteunen van zoveel mogelijk talen, zeker aangezien spraakcommando's een belangrijke factor zijn bij het al dan niet slagen van Android Wear.

in de tussentijd ligt de ontwikkeling van spraakinvoer en spraakcommando's bij Google niet stil. Het is vanaf nu mogelijk om Google te corrigeren, althans in het Engels. Door te zeggen 'No, I said...' voorafgaand aan het woord dat de spraakinvoer verkeerd geïnterpreteerd heeft, kunnen correcties worden doorgegeven.

Beschikbaarheid

Het lijkt er op dat deze functie nog niet beschikbaar is voor iedereen. Hij werkt in ieder geval nog niet wanneer het toestel en de spraakinvoer ingesteld staan op Nederlands. Met ons toestel ingesteld op Engels werkte de mogelijkheid ook nog niet. Vermoedelijk komt dit doordat Google de functie stapsgewijs beschikbaar maakt, zoals we van het bedrijf gewend zijn.

Bron: 9to5google, via AndroidSPIN

Lees meer over:
Google Now

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties