Google Now on Tap-update: real-time zoeken naar info met camera

Google Now on Tap-update: real-time zoeken naar info met camera

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Now on Tap

Now on Tap is een functie van Android 6.0 Marshmallow en is ook alleen vanaf die versie te gebruiken, waardoor slechts een klein deel van de gebruikers gebruik kan maken van deze virtuele assistent. Nu zijn er verschillende nieuwe mogelijkheden aan de app toegevoegd, waardoor het mogelijk is om livebeeld van de camera te analyseren met Now on Tap, waardoor je er meer informatie over kunt verkrijgen.

In een blogpost noemt Google bijvoorbeeld het verkrijgen van info over een filmposter, maar we zien ook een voorbeeld van een bekende brug. Het daadwerkelijk schieten van een foto is niet nodig, het gaat erom wat er in de viewfinder te zien is als Google Now wordt geactiveerd. Ook kun je Tap activeren door even op de homeknop te drukken en dat kan weer handig zijn met eerder gedownloade plaatjes of gemaakte foto's, waarbij de gehele scherminhoud ook wordt geanalyseerd. Ten slotte liet Google ook weten dat Now on Tap ook gebruikt kan worden om te zoeken op een stukje geselecteerde tekst.

Beschikbaarheid

Now on Tap is alleen beschikbaar voor Android 6.0 Marshmallow en hoger, maar werkt momenteel nog niet wanneer je toestel ingesteld staat op Nederlands. Voor de nieuwe functies heb je geen update van de Google-app nodig: deze worden op afstand ingeschakeld door Google.

Bron: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk