Donker thema voor Google Nieuws rolt uit naar gebruikers

Donker thema voor Google Nieuws rolt uit naar gebruikers

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Nieuws donker thema

Google Nieuws is tijdens Google I/O 2018 gelanceerd als vervanger voor de Google Play Kiosk (app en web) en de Google Nieuws & Weer-app. Het nieuws is afkomstig van verschillende nieuwsmedia en daarnaast toegespitst op de interesses van de gebruiker. De nieuwe versie geeft zowel uitgevers als gebruikers een vollediger nieuwsbericht. Er kan ook een abonnement op een digitale publicatie worden afgesloten.

Onlangs kreeg deze nieuws-app een offline-modus en een verbeterde samenwerking met Google Assistent. Nu is er een update vrijgegeven die de app een donker thema geeft. Dat thema kan op een aantal manieren ingesteld worden. Allereerst klik je op je profielfoto in de app om de 'Settings' te openen. Hier vind je de instelling 'Dark theme'.

Google Nieuws donker thema

Handmatig het thema aanzetten is een optie maar automatisch aanzetten is ook mogelijk. De app gaat dan tijdens de nachtelijke uren of wanneer de batterijbesparingsmodus ingeschakeld is, op zwart. De toetsenbord-app Gboard kreeg deze week ook al de mogelijkheid om tijdens de batterijbesparingsmodus een donker thema in te stellen. Zelfs de statusbalk en de navigatiebalk in Android kleuren mee en dat is een genot voor het oog (vind ik althans). Bij de handmatige opties kun je kiezen uit altijd, nooit en alleen tijdens de batterijbesparingsmodus.

Google geeft de gebruiker met deze optie om zelf te kiezen tussen thema's, en dat is fijn. Op deze manier wordt het nieuws lezen in het donker minder vermoeiend, en kan de accu op OLED-smartphones bespaard worden.

Downloaden

Via onderstaande knop kun je Gboard updaten naar de nieuwste versie. Zie je ze nog niet? Dan kun je de apk alvast downloaden en installeren.

Google Nieuws donker thema

Via: AP

Google Nieuws

Google Nieuws

Google Nieuws is een mooie samenvoeging van Google Play Kiosk en  Google Nieuws & Weer. Door in 2018 verschillende nieuwsdiens ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk