Vernieuwde Google Mijn Bedrijf brengt bedrijf en klant dichter bij elkaar

Vernieuwde Google Mijn Bedrijf brengt bedrijf en klant dichter bij elkaar

Mijn Bedrijf

Iedereen heeft al weleens geprobeerd op via Google te zoeken naar de openingsuren van bijvoorbeeld de lokale supermarkt. Je komt dan in de meeste gevallen uit op een apart scherm bovenaan de zoekresultaten waar je niet alleen de openingsuren vindt, maar ook de locatie, contactgegevens en foto's. Al die gebundelde informatie is het Mijn Bedrijf-profiel dat door de zaak zelf werd ingesteld.

Mijn Bedrijf gaat nu een stuk uitgebreider worden. Onlangs raakte al bekend dat je binnenkort bedrijven zal kunnen volgen dankzij een volgknop in Google Maps en ook tipte een lezer ons dat lokale bedrijven advertenties kunnen plaatsen in Maps. Die zaken bleken slechts één deel te zijn van de nieuwe strategie van Google rond lokale bedrijven. Er is veel meer op komst.

Maps advertenties

Een voorbeeld van een advertentie in Google Maps

Meer interactie met klanten

Mijn Bedrijf laat je binnenkort rechtstreekse berichtjes naar bedrijven sturen vanuit Maps, en Zoeken. Vervolgens kan het bedrijf dan op die berichten antwoorden vanuit de vernieuwde Mijn Bedrijf-app. Klanten kunnen dus net als op Facebook rechtstreeks met lokale bedrijven in interactie gaan. Mijn Bedrijf heeft daarvoor een nieuw Klanten-tabblad gekregen. Van daaruit zien de eigenaars welke klanten hun bedrijf volgen, wie een bericht heeft verstuurd of een recensie heeft geschreven. Vervolgens kunnen ze meteen een antwoord formuleren.

Verder kunnen bedrijven hun klanten op de hoogte houden van nieuwe informatie via posts op hun Mijn Bedrijf-profiel. Zo kan de lokale slager bijvoorbeeld in een bericht laten weten dat hij wegens onvoorziene omstandigheden die dag gesloten is. Anderzijds kan hij klanten ook op de hoogte stellen van een promotie.

Mijn Bedrijf

Concurreren met Facebook

Al die nieuwigheden doen sterk denken aan de gemiddelde bedrijfspagina op Facebook. Je kan binnenkort ook in Mijn Bedrijf in gesprek gaan, recensies schrijven statusupdates lezen, foto's bekijken en contactgegevens bekijken van een Mijn Bedrijf-profiel. De nieuwe update wordt in fases de volgende dagen uitgerold. Wat denk jij van deze nieuwe zet van Google? Denk jij dat de nieuwe Mijn Bedrijf-profielen kunnen concurreren met pagina's op Facebook? Laat het weten in de reacties.

Via: Googles Blog

Google Mijn Bedrijf
Met Google Mijn Bedrijf (Google My Business) kun je jouw vermelding in Google-producten als Google Maps aanpassen. Daarnaast kun je ook in contact komen met je klant ..

Meer info

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Zakelijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties