Google Meet werkt nu ook als eenvoudige PWA: dit zijn de voordelen

Google Meet werkt nu ook als eenvoudige PWA: dit zijn de voordelen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft van Google Meet een Progressive Web Application gemaakt. Daardoor is de tool waarmee je videovergaderingen kunt houden, eenvoudiger in gebruik geworden. Je leest hier hoe de Progressive Web App precies werkt.

Wat is een Progressive Web App?

Een Progressive Web Application, kort gezegd een PWA, is een snelle web-applicatie die aanvoelt als normale mobiele app. Een PWA neemt minder opslagruimte in beslag want de app hoeft niet gedownload te worden. Progressive Web Apps hebben ook voor ontwikkelaars voordelen. Ze hoeven namelijk geen tijd of geld hoeven te steken in de ontwikkeling van een native Androidapp. Daarnaast is de PWA onderdeel van het web, dus kunnen er ook meteen nieuwe versies en bugfixes doorgevoerd worden, buiten de Play Store om.

Google Meet PWA in de app launcher op Chrome OS

Google Meet PWA in de app launcher op Chrome OS

Google Meet als PWA

Google Meet is nu ook beschikbaar als zo'n webapp en deze PWA heeft dezelfde functies als de webversie van Google Meet. Het is daarentegen als zelfstandige PWA gemakkelijker te vinden en te gebruiken, en je hoeft niet tussen tabbladen te schakelen. Het is in feite een icoontje tussen de apps op een pc of laptop dat een venster opent, in plaats van een tabblad in de browser. Het venster heeft een blauwe rand bovenaan en werkt verder hetzelfde als webapp. Je kan er een Google Meet-videogesprek starten of deelnemen aan een Google Meet-videogesprek

De PWA werkt op elk apparaat met versie 73 van Google Chrome die in maart van 2019 werd uitgebracht. Dat betekent dat de Google Meet PWA werkt op Windows-, MacOS-, Chrome OS- en Linux-apparaten.

Videovergadering in de Google Meet PWA

Videovergadering in de Google Meet PWA

Beschikbaarheid

De PWA van Google Meet is voor zakelijke en persoonlijke Google-accounts beschikbaar en Google zal op de Meet-pagina een melding laten zien van de beschikbaarheid ervan. Als je naar Google Meet surft, klik je op het download-icoontje rechts in de adresbalk. Vervolgens kun je de app downloaden en staat ze tussen de andere app op je pc of laptop.

PWA downloaden

PWA downloaden

Welke app gebruik jij om te videobellen? Google Meet of één van deze twee veilige alternatieven? En hoe doen ze het op privacygebied? Check hiervoor de keuzehulp van de Autoriteit Persoonsgegevens.

De Progressive Web App van Google Meet

De Progressive Web App van Google Meet

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk