Google Meet voor consumenten hanteert nu een limiet voor groepsgesprekken

Google Meet voor consumenten hanteert nu een limiet voor groepsgesprekken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Sinds april vorig jaar kan iedereen Google Meet gebruiken, dus niet alleen scholieren en zakelijke gebruikers met een abonnement. Google maakte het daarbij mogelijk om maximaal 60 minuten te videobellen, mede vanwege de pandemie. Dit gratis aanbod werd tot twee keer verlengd en daar komt nu een einde aan.

Videobellen met Google Meet

Iedereen met een Google-account kan sinds april 2020 een videogesprek starten met maximaal 100 deelnemers, voor maximaal 60 minuten. Toch besloot Google ervoor om die limiet van 60 minuten los te laten vanwege de pandemie en de explosieve groei in het aantal thuiswerkers. De limiet werd tot twee keer losgelaten maar nu is het over met de pret.

Google vermeldt nu op de helppagina van Google Meet het volgende over de duur van videogesprekken: “Na 55 minuten krijgt iedereen een melding dat het gesprek bijna eindigt. Om het gesprek te verlengen, kan de host zijn Google-account upgraden. Anders wordt het gesprek na 60 minuten beëindigd.”

Wil je dus langer dan een uur gebruiken maken van Google Meet, dan zal je je gratis Workspace-account moeten upgraden naar een betaald abonnement, of simpelweg na een uur het gesprek beëindigen en een nieuwe starten.

Google Meet voor consumenten hanteert nu een limiet voor groepsgesprekken

Google Meet-tips

Wil je aan de slag met Google Meet via de app of via Gmail? We hebben al een aantal handleidingen voor het gebruik van Google Meet gepubliceerd. De beginners kunnen terecht bij de artikelen deelnemen aan een Google Meet-videogesprek en een Google Meet-videogesprek starten.

Welke tools gebruiken jullie om te videobellen? Google Meet of één van deze twee veilige alternatieven? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..
Gmail

Gmail

Gmail is de e-mailapplicatie van Google en wordt standaard op vele toestellen meegeleverd. Het is onder andere mogelijk om berichten in te delen  met labels en ..

Via: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk