In Google Meet op Android kan je nu leuke filters voor je gezicht toepassen. Zo kan je gekke brilletjes opzetten, jezelf als dinosaurus zien of je als een zeemeermin of zeemeerman wanen. De functie was eerst al te zien in Duo, en net dat baart ons zorgen.
Google Meet-filters
Er was een tijd waarin Google Meet de dienst voor videovergaderingen bij bedrijven was, en Duo werd gebruikt om even gezellig te kletsen met vrienden. De afgelopen maanden zijn die grenzen onder de coronacrisis vervaagd, en dat vervaagproces blijft maar verder duren.
In een tweet stelt Google nu dat er filtereffecten beschikbaar zijn in de Meet-app. Je weet wel, grappige augemented reality (AR)-effecten die we al jarenlang kennen uit apps als Snapchat. Het gaat om stijlen zoals zwart-wit-filters, maar dus ook om filters die je in een kat, hond of paarse olifant doen veranderen. Onderaan dis een keuzemenu met categorieën voor de effecten.
Duo wordt Meet?
Dergelijke features maken al langer deel uit van Duo, maar nu krijgen ze dus een plekje in de Meet-app voor Android en iOS. Het lijk er ook op dat de effecten in Meet ook uitgebreider zijn vergeleken met wat we van Duo gewend zijn.
Het doet automatisch denken aan eerdere geruchten die stelden dat Duo en Meet straks samengevoegd worden. Die gedachte begint ook steeds minder onwaarschijnlijk te worden, zeker gezien Googles reputatie. De effecten in Meet zouden vandaag beschikbaar zijn, maar hier op de redactie zien we ze nog niet in onze apps. Wat denk jij, worden Duo en Meet straks één? En zou je dat erg vinden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.
Reacties
Inloggen of registreren
om een reactie achter te laten
Wacht….. Duo bestaat nog?
Het blijft fijn om te kunnen kiezen, zodra die keuzes wegvallen en je dus “min of meer gedwongen” iets moet/kan gebruiken vind ik het lastig worden.
Ondermeer wie gebruikt wat /waar kan ik iemand vinden (want waar heeft die ander voor gekozen)
Zoals bv whattsApp, telegram, Signal etc.
Waarom komen er niet gekoppelde apps zodat het niet uitmaakt waar hij of zij mee werkt bv als ik op signal ga gaan veel van mijn contacten niet mee, wat zou het fijn zijn als die apps “verbonden” zijn door bv een overkoepelende app.
Dat zou in veel gevallen fijn/practies zijn.