Deze nieuwe Google Meet-functie baart ons zorgen

Deze nieuwe Google Meet-functie baart ons zorgen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

In Google Meet op Android kan je nu leuke filters voor je gezicht toepassen. Zo kan je gekke brilletjes opzetten, jezelf als dinosaurus zien of je als een zeemeermin of zeemeerman wanen. De functie was eerst al te zien in Duo, en net dat baart ons zorgen.

Google Meet-filters

Er was een tijd waarin Google Meet de dienst voor videovergaderingen bij bedrijven was, en Duo werd gebruikt om even gezellig te kletsen met vrienden. De afgelopen maanden zijn die grenzen onder de coronacrisis vervaagd, en dat vervaagproces blijft maar verder duren.

In een tweet stelt Google nu dat er filtereffecten beschikbaar zijn in de Meet-app. Je weet wel, grappige augemented reality (AR)-effecten die we al jarenlang kennen uit apps als Snapchat. Het gaat om stijlen zoals zwart-wit-filters, maar dus ook om filters die je in een kat, hond of paarse olifant doen veranderen. Onderaan dis een keuzemenu met categorieën voor de effecten.

Duo wordt Meet?

Dergelijke features maken al langer deel uit van Duo, maar nu krijgen ze dus een plekje in de Meet-app voor Android en iOS. Het lijk er ook op dat de effecten in Meet ook uitgebreider zijn vergeleken met wat we van Duo gewend zijn.

Gerelateerde artikelen

Het doet automatisch denken aan eerdere geruchten die stelden dat Duo en Meet straks samengevoegd worden. Die gedachte begint ook steeds minder onwaarschijnlijk te worden, zeker gezien Googles reputatie. De effecten in Meet zouden vandaag beschikbaar zijn, maar hier op de redactie zien we ze nog niet in onze apps. Wat denk jij, worden Duo en Meet straks één? En zou je dat erg vinden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Meet

Google Meet

Google Meet is een videoconferencingtool en iedereen met een Google-account kan er gebruik van maken. Je kan een online vergadering met maximaal 100 d ..
Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

De Google Duo-app maakt het mogelijk eenvoudige video- en audiogesprekken te voeren. De app is eenvoudig van opzet en is gemaakt om ook met slechte internetverbindin ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk