Google Meet krijgt dagelijks 3 miljoen gebruikers erbij

Google Meet krijgt dagelijks 3 miljoen gebruikers erbij

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Meet

Googles zakelijke videobeldienst Google Meet profiteert van de huidige wereldwijde quarantainemaatregelen vanwege de uitbraak van het coronavirus, want het verwelkomt dagelijks miljoenen nieuwe gebruikers. Google-ceo Sundar Pichai heeft tijdens zogenaamde 'earnings call' bekend gemaakt dat de teller momenteel op drie miljoen nieuwe gebruikers per dag staat.

Een earnings call wordt door bedrijven gebruikt om kwartaalcijfers bekend te maken, evenals gebruikersaantallen voor diensten en apps. Googles moederbedrijf Alpabhet maakte zijn kwartaalcijfers gisteravond in zo'n call bekend. Google Meet is dus ontzettend populair en groeit van twee miljoen nieuwe gebruikers per dag begin april naar drie miljoen nieuwe gebruikers per dag.

Google Meet

Concurrentie

De videobeldienst heeft nu 100 miljoen gebruikers. Concurrent Zoom wordt nu dagelijks door 300 miljoen mensen gebruikt dus Google heeft nog een slag te slaan. Daarbij moeten we wel opmerken dat Google Meet een zakelijke chatdienst is (onderdeel van G Suite), met Hangouts als tegenhanger voor consumenten.

Google voelt dus de hete adem van de concurrentie in zijn nek en rolt nu in een korte periode veel nieuwe functies uit. De dienst onderging zelfs een naamsverandering. Op de Androidworld-redactie gebruiken we Google Meet ook, ondanks dat deze het op privacy-gebied het niet zo goed doet.

Welke videobeldiensten gebruiken jullie om contact te houden met familie, collega's en vrienden? Eén van deze twee veilige alternatieven? En hoe doen ze het op privacygebied? Check hier voor de nieuwe keuzehulp van de Autoriteit Persoonsgegevens.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk