Google Meet is voor iedereen gratis te gebruiken

Google Meet is voor iedereen gratis te gebruiken

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Meet voor iedereen

Google beschikt over meerdere videobel-apps, Google Duo, Google Hangouts en Google Meet. De eerste twee zijn bestemd voor consumenten en Google Meet voor studenten en zakelijke klanten. Meet is ook onderdeel van G Suite, het zakelijke pakket met Google-apps en -diensten. Scholen, overheden en bedrijven over de hele wereld gebruiken de dienst al. Zelfs de koninklijke familie gebruikte Google Meet afgelopen maandag op koningsdagthuis.nl.

Vandaag maakt Google bekend dat straks iedereen Google Meet kan gebruiken, dus niet alleen scholieren en zakelijke gebruikers. Het enige wat je nodig hebt om zelf een bijeenkomst op te zetten, is een e-mailadres. In de komende weken zal Google de videobeldienst voor steeds meer mensen beschikbaar maken. Als je wil, kun je jezelf aanmelden voor een berichtje wanneer Meet ook voor jou beschikbaar is.

Wij vroegen Google Nederland wat dit betekent voor Google Hangouts. Communication manager Rachid Finge gaf het volgende statement: "Classic Hangouts blijft vooralsnog ongewijzigd, dus wie dat gebruikte en wil blijven gebruiken, kan dat desgewenst doen."

Gif'je van Google Meet

Veiligheid en statistieken

Google laat weten dat het jaren geïnvesteerd heeft in Meet om ervoor te zorgen dat het een veilige en betrouwbare oplossing is voor videoconferenties en benadrukt dat Meet-gegevens niet worden gebruikt voor advertenties en dat je gegevens niet worden verkocht aan derden.

Daarnaast meldt Google dat Meet door steeds meer mensen wordt gebruikt. Vanochtend zagen we al een enorme groei in het aantal dagelijkse gebruikers en Google vult deze cijfers aan met de volgende statistieken:

- In vergelijking met januari ligt de dagelijkse piek van gebruikers nu 30 keer hoger.

- Sinds deze maand vinden er elke dag 3 miljard minuten aan videogesprekken plaats op Meet.

- Sinds vorige week zijn er elke dag 100 miljoen mensen die deelnemen aan een vergadering op Google Meet.

Een gratis vergadering op Google Meet heeft normaliter een maximale duur van 60 minuten, maar Google zal deze limiet in elk geval tot 30 september niet toepassen.

Google Meet

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk