Google Meet in Gmail
Sinds de populariteit van videobel-apps tijdens de coronacrisis en bijbehorende quarantainemaatregelen enorm gestegen is, werken bedrijven enorm hard aan het verbeteren van hun videobeldiensten. Apps als Zoom, Houseparty, Microsoft Teams hebben de laatste tijd ontzettend veel downloads erbij gekregen.
Om niet achter te blijven, sleutelt Google nu ook veel aan zijn zakelijke videobeldienst Google Meet. Het bedrijf heeft onlangs nog de namen van zijn zakelijke chat- en videobeldienst Hangouts Chat en Hangouts Meet verandert naar Google Chat en Google Meet. Daarnaast kan Google Meet tijdens de coronacrisis rekenen op een aantal gratis functies.
Nu laat Google op zijn blog weten dat Gmail-integratie voor Google Meet aanstaande is. Hierdoor kunnen G Suite-gebruikers (zakelijke klanten) direct vanuit Gmail een videogesprek via Meet starten of aan eentje deelnemen. Dit is overigens al tijden mogelijk met Hangouts, de chatdienst voor consumenten. De functie zal vandaag worden uitgerold naar G Suite-gebruikers.
In de screenshot hieronder zie je hoe je met een code eenvoudig aan een videogesprek kunt deelnemen. Voorheen kon je via Google Chat of via een agenda-afspraak een Meet-videogesprek opstarten.
Zoom-lay-out
Daarnaast komt Google met nog twee wijzigingen. Google Meet krijgt een nieuwe raster-lay-out à la Zoom waardoor je tot 16 verschillende mensen in beeld te zien krijgt. Daarnaast worden achtergrondgeluiden gefilterd en beelden bij minder goede lichtomstandigheden verbeterd. Deze wijzigingen zullen later deze maand uitgerold worden.
Google voelt de hete adem in zijn nek van andere videobel-apps en rolt nu in een korte periode veel nieuwe functies uit. Op de Androidworld-redactie gebruiken we Google Meet ook, ondanks dat deze het op privacy-gebied het niet zo goed doet. Daarnaast staan we ook met smartphonefabrikanten via videobeldiensten in contact maar daar komt Google Meet bijna niet voor. Teams en Zoom nemen hier het voortouw.
Welke tools gebruiken jullie om te videobellen? Eén van deze twee veilige alternatieven? En hoe doen ze het op privacygebied? Check hier voor de nieuwe keuzehulp van de Autoriteit Persoonsgegevens.