Google Meet toont nu vergaderingen op je tv met Chromecast [Update]

Google Meet toont nu vergaderingen op je tv met Chromecast [Update]

Update 28/08 om 10:30 uur: De cast-functie voor Google Meet is nu uitgerold voor de desktopversie van Chrome. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Google Meet

Werken vanop afstand blijft de norm op heel veel plaatsen in de wereld en om aan die vraag de voldoen zien we Google plots veel meer middelen stopt in de ontwikkeling van zijn Google Meet-tool voor vergaderingen. Google is niet de enige die het belang van videovergaderingen ziet toenemen, want het relatief onbekende Zoom evolueerde tot een razend populaire tool en Facebook bracht in allerijl een eigen tool uit voor videovergaderingen.

Beelden van de functie

Dim toont zijn nieuwe mode-accessoire aan de Androidworld-redactie op het grote scherm

Meet komt nu met ondersteuning voor Chromecast, dat weet XDA Developers Je kan zo voordat je gaat vergaderen of tijdens het vergaderen beslissen om de weergave te casten op je tv. Druk op het menu met de drie puntjes en kiest 'Deze vergadering casten'. Daarna selecteer je een tv of Google Cast-apparaat uit de lijst. Op dezelfde manier kan je het casten ook weer beëindigen. De functie is nu beschikbaar voor Google Meet in de desktopversie van Chrome. Voorlopig blijft het nog wachten op een introductie van de feature in de Meet-app. In een blogbericht geeft Google uitgebreide instructies.

Gebruiksscenario's

De mogelijkheid om je grootste scherm te gebruiken kan in verschillende scenario's interessant zijn. Misschien bevind je je op kantoor en kan je met Google Meet zo de afwezige collega's op het groot scherm weergeven. Anderzijds kan het ook een handige methode zijn om de verschillende deelnemers van de vergadering beter te zien wanneer je in grote groep vergadert.

Beeld van Meet

Meet ondersteunt namelijk vergaderingen tot 250 deelnemers voor zakelijke G Suite-gebruikers en (binnenkort) tot 100 deelnemers voor gratis gebruikers en scholen. Gelukkig laat Meet maximaal 16 mensen tegelijk op beeld zien om de zichtbaarheid te garanderen, maar zelfs dan nog is die weergave niet ideaal voor kleinere schermen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Meet? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Zakelijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties