Zo verberg je je rommelige kantoor in Google Meet

Zo verberg je je rommelige kantoor in Google Meet

Google Meet achtergrond vervagen

Google Meet is sinds mei 2020 voor iedereen gratis te gebruiken. De videovergaderingdienst is dus niet alleen meer aan studenten en zakelijke G Suite-klanten voorbehouden. Dat betekent dat een veel grotere groep er nu gebruik van maakt en deze groep wil uiteraard ook van functies gebruik maken die de concurrentie, zoals Zoom en Microsoft Teams ook heeft.

Bij de videogesprekken van deze concurrenten kun je bijvoorbeeld de achtergrond tijdens een gesprek blurren (vervagen) zodat de deelnemers aan het gesprek niet afgeleid worden door jouw (thuis)kantoor. Ze bieden zelfs verschillende virtuele achtergrond om het gesprek op te leuken. Google biedt deze mogelijk ook met zijn eigen Duo aan. Google voegt de optie om de achtergrond te vervagen nu ook voor Meet aan. Dat meldt het bedrijf op zijn blog.

Google Meet achtergrond vervagen

Tik op het gif'je om deze af te spelen

Afleiding beperken

Google voegt deze mogelijkheid aan Meet toe om afleiding tijdens vergaderingen zo veel mogelijk te beperken. Als je een Google Meet-videogesprek start, zal de app de achtergrond onscherp maken, zodat jij in kan stralen als middelpunt van de belangstelling. Samen met de functie ruisonderdrukking, die Google al eerder voor de tool uitbracht, moet Meet nu zoveel mogelijk audio en visuele afleidingen kunnen wegfilteren.

Het achtergrondvervaging werkt in je Chrome-browser op Windows- en Mac-desktops en wordt in de komende weken naar iedereen uitgerold. Je hebt geen extensie of aanvullende software ervoor nodig. Ondersteuning voor de Android-app en de ChromeOS-app komt binnenkort beschikbaar.

Zo verberg je je rommelige kantoor

Zodra je de optie kunt gebruik in Google Meet op je laptop of pc, kun je je rommelige kantoor via de knoppen die je hieronder ziet, verbergen. De optie is standaard uitgeschakeld.

Google Meet achtergrond vervagen

Google Meet achtergrond vervagen

Nieuwe rasterweergave voor 49 personen

De optie om 16 verschillende mensen in de rasterweergave à la Zoom weer te geven, wordt nu opgehoogd naar 49 mensen. Daarnaast heeft Google de mogelijkheid toegevoegd om jezelf als een tegel in het gesprek te zien. Als je met de muisaanwijzer over je miniatuur in de rechterbovenhoek beweegt, kun je jezelf toevoegen of verwijderen uit het raster. Deze wijzigingen zijn alleen voor jou zichtbaar.

Ook deze optie is standaard uitgeschakeld en kun je via de instelling aanzetten. Google rolt deze rasterweergave ook in de komende weken naar iedereen uit.

Google Meet rasterweergave voor 49 personen

Google Meet rasterweergave voor 49 personen

We hebben overigens al een aantal handleidingen voor het gebruik van Google Meet gemaakt. De beginners kunnen terecht bij de artikelen deelnemen aan een Google Meet-videogesprek en een Google Meet-videogesprek starten. Gebruik jij Google Meet voor videogesprekken? Of een andere app? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Rommelig kantoor Dimitry werken

Rommelig kantoor

Lees meer over:
Zakelijk

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties