Google Maps spreekt buitenlandse straatnamen voor je uit

Google Maps spreekt buitenlandse straatnamen voor je uit

Google Maps als tolk

Google Maps doet al een tijdje zijn best om jouw verblijf in het buitenland aangenamer te maken door beoordeling automatisch te vertalen zodat je weet of dat ene Chinese restaurant in Albanië de moeite waard is. De populaire navigatie-app wordt nu uitgebreid met de kennis en kunde van Google Translate.

Ben je in een vreemd land waar je de taal niet spreekt of leest? Dan kan rondreizen nog steeds moeilijk zijn, vooral wanneer je met iemand moet spreken. Denk bijvoorbeeld aan een gesprek met een taxichauffeur, of als je probeert een voorbijganger nonchalant de weg te vragen.

Om je hierbij te helpen, kun je vanaf deze maand de Google Translate-functie in Google Maps gebruiken. De app krijgt namelijk een nieuwe vertaalfunctie waarmee je telefoon de naam en het adres van een plaats in de lokale taal kan uitspreken. Tik hiervoor op de nieuwe luidsprekerknop naast de plaatsnaam of het adres en Google Maps zegt het hardop, waardoor je volgende reis veel eenvoudiger wordt. Wil je een uitgebreider gesprek voeren? Dan zal Google Maps je snel koppelen aan de Google Translate-app.

Google Maps Google Translate-functie

Je kan dit gif'je ook hier bekijken

Deze tekst-naar-spraaktechnologie detecteert automatisch welke taal je telefoon gebruikt om te bepalen wat je nodig hebt bij het vertalen. Als je telefoon bijvoorbeeld is ingesteld op Engels en je een interessante plek in Tokio bekijkt, zie je het nieuwe luidsprekerpictogram naast de naam en het adres van de plaats, zodat je een realtime vertaling kunt krijgen.

Beschikbaarheid

De nieuwe vertaalfunctie komt de komende maand naar Maps en krijgt ondersteuning voor 50 talen. Andere talen zullen volgen.

Google Translate
Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

Meer info

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties