Google Maps: toegestane snelheid nu breed beschikbaar in Nederland

Google Maps: toegestane snelheid nu breed beschikbaar in Nederland

Google Maps toegestane snelheid

Google Maps toont nu de snelheid die is toegestaan op Nederlandse wegen, dat melden verschillende tipgevers aan Androidworld. Het is niet verrassend dat Google de feature nu naar een grotere groep gebruikers uitrolt, want sinds mei van 2019 kwamen we te weten dat Nederland bij de 40 landen hoort waar Google Maps de maximale snelheid van de wegen gaat tonen.

Kan je de tweet niet zien? Bekijk hem dan hier

Een klein deel van de Maps-gebruikers kreeg de functie al te zien samen met de huidige snelheid waarmee je rijdt, maar nu is de functie beschikbaar voor een breder publiek. De maximum toegestane snelheid wordt nu links onderaan je scherm naast de huidige snelheid waarmee je rijdt weergegeven, zodat je in principe nooit meer te snel kan rijden. Ook in Android Auto wordt een verkeersbord getoond met de maximale snelheid.

Kan je de tweet niet zien? Bekijk hem dan hier

Waakzaamheid

Al blijft waakzaamheid op de weg wel aangewezen, want zoals tipgevers ook al aan onze redactie meldden, komt de toegestane snelheid in Maps niet altijd overeen met wat de borden aangeven. Als je het risico om geflitst te worden, wil vermijden let je dus ook op de signalisatie langs de weg.

Google Maps is Googles immens populaire navigatie-app en daarmee wordt ze erg regelmatig van nieuwe functies voorzien. Zo toonde Maps ook al flitscamera's in Nederland en Google komt ook met een functie die de meest veilige weg kiest als je te voet gaat. In 2020 verwachten we dat de app weer een reeks sterke verbeteringen zal ondergaan.

Zie jij de maximale snelheid al in Maps? Helpt zo'n functie jou om je betere aan de snelheid te houden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Elmer, Murat, Marcel, Wout, Daníque en Bart!

Android Auto - Google Maps, Media & Messaging
Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

Meer info

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties