Google Maps Mijn Tijdlijn laat je zien waar je geweest bent

Google Maps Mijn Tijdlijn laat je zien waar je geweest bent

Your Timeline

De Your Timeline-functie, zoals deze in het Engels heet, is bedoeld als soort van automatisch dagboek. Door op een eenvoudige manier weer te geven waar je precies geweest bent op een bepaalde dag, zul je je beter herinneren wat je allemaal gedaan hebt. Daarbij helpen de foto's die in je tijdlijn worden weergegeven ook zeker. Deze foto's worden automatisch toegevoegd aan de tijdlijn als je gebruik maakt van Google Foto's, de opvolger van Google+ Foto's.

In Mijn Tijdlijn zie je duidelijk de momenten dat je thuis bent geweest en zie je ook met welk vervoersmiddel je naar een andere plek gegaan bent en hoe lang je er over gedaan hebt. Er worden icoontjes gebruikt om te laten zien om welk type locatie het gaat, zoals een huisje bij je thuisadres en een winkelwagentje bij de supermarkt.

Je kunt de namen van locaties ook aanpassen naar een eigen naam, zodat je bijvoorbeeld ziet staat 'Huis papa en mama' in plaats van een adres. Deze locatienamen zullen ook worden weergegeven in Google Maps zelf.

Privacygevoelig?

Wanneer je Mijn Tijdlijn bekijkt, kan het confronterend zijn om te zien welke gegevens Google van je verzamelt. Het bedrijf verzekert je echter dat de gegeven privé zijn en blijven en alleen voor jou zichtbaar zijn. Daarnaast is het ook mogelijk om de locatiegegevens van een specifieke dag of zelfs je volledige geschiedenis te verwijderen. Je kunt ook specifieke locaties bewerken, waarbij je zelfs de vertrektijd kunt aanpassen.

Het is ook mogelijk om het verzamelen van je locatiegeschiedenis volledig uit te schakelen. Dat kan met de app Google Instellingen. Deze staat automatisch op je telefoon of tablet geïnstalleerd. Wanneer je in die app naar 'Locatie' gaat en dan onderaan naar 'Locatiegeschiedenis van Google', kun je het verzamelen van de locatiegeschiedenis van al je apparaten in- en uitschakelen.

Beschikbaarheid

Google is inmiddels begonnen met de uitrol van de nieuwe Google Maps-versie (verse 9.12.0). Deze wordt de komende weken automatisch beschikbaar op jouw toestel en kan via de Google Play Store worden geüpdatet. Heb je echter geen zin om te wachten, dan kun je de update op Android 4.3 en hoger ook installeren door het installatiebestand hier te downloaden.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Navigatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties