Google Maps test kaarten met Material Design-elementen

Google Maps test kaarten met Material Design-elementen

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Google Maps

De komende tijd zullen er heel wat nieuwe functies bijkomen. Zo zal navigatie ook kennis maken met kunstmatige intelligentie en kan Google Maps ons aanbevelingen geven over wat we in onze omgeving kunnen doen. In de presentatie hebben we ook gezien dat het uiterlijk van Google Maps zal gaan veranderen met meer Material Design-elementen.

Google voert momenteel een A/B-test uit met deze nieuwe kaarten. Verschillende gebruikers rapporteren dat ze een ander design binnen de app hebben van locatie-kaarten.

Google Maps

Hierboven zien we het oude design van de kaarten. Daarop zien we de naam van de locatie, een klein plaatje om Street View op te starten, het aantal sterren en de knop om de navigatie op te starten.

Google Maps

In de nieuwe situatie zijn de kaarten afgerond in de hoeken en is er meer informatie te zien op de kaart. De naam en het aantal sterren blijven staan maar daaronder zien we het aantal minuten je nodig hebt om op deze locatie te komen. Daaronder staan ook de openingstijden van de locatie die je hebt opgezocht. De navigatie-button is van rechts naar links verhuis en aan de linkerzijde zien we twee nieuwe buttons om de locatie te bellen en te delen met anderen. Bij de rechter kaart zien we ook nog eens extra foto's van de omgeving, waarschijnlijk omdat het een park betreft.

Beschikbaarheid

Het betreft hier een A/B-test waarbij Google een aantal gebruikers het nieuwe design laat zien. Ze monitoren hoe deze gebruikers omgaan met de veranderingen en maken aan de hand van deze feedback aanpassingen aan het ontwerp.

Bron: 9to5Google

Google Street View

Google Street View

Met Google Street View verken je de mooiste plekken van de wereld, ontdekt je de wonderen van de natuur en loop je binnen bij museums, stadions, resta ..
Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk