Google Maps: handige Inzichten-functie is nu voor een grotere groep beschikbaar

Google Maps: handige Inzichten-functie is nu voor een grotere groep beschikbaar

Google test een nieuwe functie voor de Tijdlijn van Maps. Je zal een overzicht krijgen van je verschillende activiteiten: hoe lang heb je de voorbije maand op terrasjes gezeten en hoeveel uren ben je in totaal gaan shoppen?

Update 05/07/2021: De handige Inzichten-functie in de tijdlijn in Google Maps is nu voor meer mensen beschikbaar. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Google Maps Inzichten

De Tijdlijn van Google Maps is geregeld wel een onderwerp van controverse. Drie jaar geleden nog toen bleek dat Google nog altijd overal je locatie volgt, ook als je de Tijdlijn uitschakelt. Aan de andere kant is de Tijdlijn ook gewoon een handig instrument, want je ziet zo voor elke dag precies waar je geweest bent en hoe lang je er was. Handig bijvoorbeeld voor wanneer je meer wil herinneren van je activiteiten op vakanties.

Google realiseert zich dat de Tijdlijn een bron aan informatie is over de activiteiten van Maps-gebruikers, en daarom gaat het met die gegevens aan de slag in een nieuwe 'Inzichten'-functie. Je krijgt zo een overzicht van jouw activiteiten van elke maand, en de functie is nu beschikbaar voor een grotere groep Maps-gebruikers.

Google Maps: handige Inzichten-functie is nu voor een grotere groep beschikbaar
De Hoogtepunten en Reizen van het Inzichten-tabblad

Je leven in statistiekjes

Google toont je verplaatsingen met 'Reizen'. Je ziet hoelang je gelopen hebt, hoe vaak je het OV hebt genomen, de fiets, de veerboot en noem maar op. Dan is er 'Bezoeken' waarin Google kijkt naar je activiteiten. Je ziet hoe lang je in horecazaken hebt doorgebracht of slenterend in de winkelstraat. Tot slot is er 'Hoogtepunten' waar de bijzonderste feiten wordt opgesomd. Google toont een aantal interessante plaatsen waar je bent geweest, maar je ziet ook statistiekjes zoals je langste rit met het OV of je drukste dag van de maand. Je kan met de pijltjes makkelijk van maand wisselen om dan al deze informatie te bekijken.

Google Maps: handige Inzichten-functie is nu voor een grotere groep beschikbaar
Je ziet ook al je Bezoeken aan winkels en eetgelegenheden

Op dit moment wordt Inzichten nog volop getest, maar een kleine groep testgebruikers ziet de functie al wel opdoemen in Google Maps. Hier bij Androidworld kreeg enkel onze redacteur Jeffrey al inzichten van zijn activiteiten van de voorbije maanden. Het is nog niet bekend wanneer iedereen met deze feature aan de slag kan.

Recent raakte nog bekend dat Google de privacyfuncties van Maps bewust diep had weggestopt, en in dat artikel schreven we ook over de enige manier om je werk- en thuisadres verborgen te houden voor het bedrijf. Heb jij de Inzichten al in Maps gezien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Lees meer over:
Maps: Navigatie en OV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties