Google Maps gaat op reistour met persoonlijke aanbevelingen

Google Maps gaat op reistour met persoonlijke aanbevelingen

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Google Maps

Google Maps bevat gegevens van 220 landen en wordt over ter wereld gebruikt. Zo'n 1 miljard mensen gebruiken de app om te navigeren. Hierdoor heeft Google de beschikking over een schat aan informatie waardoor de ervaring persoonlijker gemaakt wordt.

Augmented reality-navigatie

Zo wordt de camera gebruikt om weer te geven waar je precies heen moet met navigeren. Het zogenoemde 'augmented reality' wordt alleen in wandelnavigatie gebruikt. Zo kan je direct zien waar je heen moet. Je ziet de kaart, maar ook beelden uit Google Street View. Hieraan toegevoegd is een digitale gids in de vorm van een vosje.

Google Maps AR navigatie

Verkennen

Deze informatie wordt ingezet in het tabblad 'Verkennen.' Dit tabblad is opnieuw ontworpen om alle aanbevelingen beter weer te geven. Als je in een bepaald gebied bent kun je zien waar je kan eten en wat voor evenementen en activiteiten er te doen zijn. Lijsten met trending restaurants laten zien waar je het beste heen kan gaan. Deze informatie wordt gecombineerd met informatie van Google Local Guides. Als je van de top 10 beste restaurants al 4 hebt gehad weet Google dat je nog 6 te gaan hebt.

Google Maps exploring tabblad Google I/O 2018

Als je op een restaurant of andere etenstent klikt krijg je van Google te zien hoeveel procent kans er is dat er een match is met dit gerecht. Dit percentage is gebaseerd op informatie over het restaurant, jouw voorkeuren over eten en drinken en of je een restaurant aan je favorieten hebt toegevoegd. Je matches zullen zich aanpassen door de tijd heen aan de hand van je veranderende voorkeuren.

Ook is het makkelijker om restaurants te delen met je vrienden. Houd een tentje ingedrukt en deze wordt aan een lijst toegevoegd. Deze lijst kan je vervolgens makkelijk weer delen met vrienden en familie. Daarnaast kan je stemmen over naar welk restaurant je precies wilt. Dat is makkelijk coördineren!

Voor jou

Een ander nieuw tabblad is genaamd 'For You.' Hier blijf je op de hoogte van evenementen bij jou in de buurt, net als nieuwe matches die verschijnen. Je kan bepaalde buurten volgen zodat je altijd een idee hebt waar je heen wilt.

Beschikbaarheid

Wanneer de augmented reality-navigatie beschikbaar wordt is niet bekend. De overige nieuwe features komen de komende maanden wereldwijd beschikbaar. Houd je Google Maps dus in de gaten!

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk