Google Maps test parkeergeld betalen in de app

Google Maps test parkeergeld betalen in de app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps parking

Google komt met een handige manier om parkeergeld in één klap te betalen in zijn Maps-navigatie-app. De functie wordt momenteel nog getest in de Amerikaanse stad, Austin, en daarvoor werkt Google samen met Passport. Dat is een bedrijf dat zelf een eigen app voor parkeren aanbiedt in de VS.

Het voordeel van een integratie in Google Maps is natuurlijk dat je rechtstreeks, nadat je bestemming hebt bereikt, je parkeergeld kan betalen. Je hoeft daarvoor niet eens Google Maps te verlaten, en na het betalen van het parkeergeld kan je eventueel meteen een nieuwe bestemming invoeren om verder te voet naar je bestemming te navigeren.

Zo werkt het

Als je op je bestemming arriveert, dan kan je de optie 'Betalen voor parkeren' kiezen, en vervolgens voer je het zonenummer van je parkeerplaats in. Daarna kan je het kenteken van je auto invoeren. Google kan je kenteken ook opslaan voor een volgende parkeersessie. Vervolgens kan je zelf makkelijk aangeven hoe lang je wil parkeren en Google toont op het scherm telkens de prijs. Tot slot kan je via Google Pay betalen en je krijgt dan op een timer te zien hoe lang het parkeren nog geldt. Wil je toch wat langer parkeren, dan kan je met het verlopen van de timer een nieuwe sessie beginnen.

Beeld van de functieTip op de gif om hem af te spelen

Parkeergeld betalen lijkt een handige functie in de navigatie-app, en Google maakt al duidelijk dat het de mogelijkheid om te betalen voor je parkeerplek naar meer plaatsen wil uitrollen. Al blijft het vermoedelijk voorlopig gaan om steden in de Verenigde Staten. Als Google de functie ook in Nederland of België wil introduceren, zal het eerst een deal moeten sluiten met lokale parkeerbedrijven, en daarnaast is ook Google Pay in Nederland nog niet actief.

Google testte ook al een functie die de beschikbaarheid van parking aantoont en Maps kan ook je parkeerlocatie opslaan. Zou jij graag in Maps willen betalen voor parking of vind je de integratie in Flitsmeister ook al handig? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk