Op deze 3 manieren geeft Google Maps je meer controle over lijsten

Op deze 3 manieren geeft Google Maps je meer controle over lijsten

Google Maps lijsten

In 2016 lanceerde Google de lijstjes in Google Maps.Er zijn een aantal lijsten beschikbaar: favorieten, wil ik heen, plaatsen met ster en holiday. Hier kun je plaatsen aan toevoegen die je nog eens wilt bezoeken of die je wilt bewaren. Vind je bijvoorbeeld een leuk Chinees restaurant in Haarlem? Dan kun je op de vermelding in Maps klikken en het restaurant opslaan in één van deze lijsten. Je kan ook je eigen lijstjes aanmaken, bijvoorbeeld een lijst 'kroegentocht' voor als je carnaval gaat vieren in Stadskanaal.

1. Notities toevoegen en bewerken

Het is ook mogelijk om notities aan de opgeslagen plaatsen toe te voegen. Hier kun je bijvoorbeeld aangeven wanneer het niet zo druk is in het museum of welke ingang je het beste kunt nemen bij een groot evenement. Google heeft deze optie nu vergemakkelijkt. Voorheen kon je de notitie alleen toevoegen aan een vermelding als je de lijst waar de plek in stond aan het bewerken was. Nu kun je meteen een notitie toevoegen als je op de knop 'Opslaan' hebt gedrukt en de vermelding aan een lijst hebt toegevoegd. Dat scheelt weer een aantal stappen.

Als je de plaatsvermelding of de betreffende lijst de volgende keer opent, wordt de notitie meteen weergegeven. Vanuit de plaatsvermelding kun je de notitie meteen bewerken of de lijst weergeven.

Google Maps lijsten notities

2. Volgorde van plaatsen in een lijst aanpassen

Je kan nu ook de plaatsen in een lijst in volgorde aanpassen. Dat is vooral handig als je op reis bent en meerdere plekken op een route wilt zien. Hiervoor open je de lijst en verschuif je de schakelaar bij 'Lijstvolgorde aanpassen' en versleep je de vermeldingen naar de gewenst plek.

Google Maps lijsten volgorde aanpassen

3. Foto bij een vermelding in een lijst veranderen

Nog een nieuwe optie is het aanpassen van de foto die je wilt zien bij een vermelding in een lijst. Hierbij kan je kiezen uit de foto's die op Google Maps te zien zijn. Op deze manier kun je een foto kiezen die voor jou het relevantst is.

Google Maps foto aanpassen

Het is nu alleen nog wachten op de mogelijkheid om lijsten gezamenlijk aan te passen. Je kunt ze wel al delen met vrienden maar zij kunnen de lijst alleen bekijken en niks eraan toevoegen. Gebruik jij de lijsten in Maps en waarvoor? Laat het weten in de reacties.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties