Dit zijn de 4 nieuwe functies van Google Maps

Dit zijn de 4 nieuwe functies van Google Maps

Live View in Google Maps

Google introduceerde tijdens Google I/O 2018 een nieuwe versie van Maps. Centraal in deze versie stonden de persoonlijke aanbevelingen in de vorm van een nieuw onderdeel in de app 'Voor jou' en het gebruik van 'augmented reality' tijdens de wandelnavigatie. Deze nieuwe manier van wandelnavigatie legt een laag met objecten over de werkelijkheid heen, vergelijkbaar met de game Pokémon GO. Maps gebruikt voor de 'werkelijkheid' de smartphonecamera en voor de objecten worden verschillende pijlen en Maps-markeringen gebruikt. Bij elkaar gevoegd krijg je de nieuwe augmented reality-navigatie tijdens het wandelen te zien.

Deze AR-wandelnavigatie werd eerst een tijdje getest door Local Guides en is nu onder de naam Live View voor iedere Maps-gebruiker beschikbaar.

Screenshot van Google Maps Live View

Live View laat je zien welke kant je op moet lopen in een onbekende stad

Volgens Google is het soms moeilijk om te bepalen welke kant je uit moet lopen. Met de nieuwe functie Live View kun je met behulp van augmented reality (AR) de juiste wandelrichting bepalen. De omgeving om je heen wordt op je beeldscherm weergegeven, aangevuld met pijlen en richtingaanwijzers die je wegwijs maken.

Om Live View te gebruiken open je de Google Maps app, voer je je bestemming in en tik je op het wandelpictogram. Tik vanaf daar op de knop "Live Weergave" en richt je camera op de gebouwen om je heen. Zodra Google Maps aangeeft waar je bent, zie je in de echte wereld tekens en pijlen die u aangeven in welke richting je moet lopen.

Beschikbaarheid Live View

Vanaf de week gaat Google de beschikbaarheid van de bètaversie uitbreiden naar gebruikers van mobiele apparaten met Android en iOS. Om deze functie te gebruiken moet je telefoon wel ondersteuning hebben voor ARCore. Een overzicht van alle andere ondersteunde toestellen vind je hier.

Boekingen bekijken

Naast Live View komt Google met nog twee functies voor Maps die tijdens Google I/O 2018 waren aangekondigd. Je kan nu namelijk Google Maps gebruiken als centrale locatie voor het raadplegen van al je boekingen van vluchten en hotels. Dat komt volgens Google met name goed van pas tijdens het inchecken op het vliegveld of onderweg naar het hotel op je volgende bestemming. De boekingen en vluchten zouden via het zijmenu > Mijn plaatsen te raadplegen zijn maar op de redactie zijn ze nog niet zichtbaar.

Boekingen in Google Maps

Boekingen

Lokale eetgelegenheden

Met de nieuwe functie Jouw match kun je razendsnel restaurants vinden die op je voorkeuren aansluiten. Als je op een restaurant tikt, krijg je van Google te zien hoeveel procent kans er is dat er een match is tussen jou en de eetgelegenheid. Dit percentage is gebaseerd op informatie over het restaurant, jouw voorkeuren over eten en drinken en of je een restaurant aan je favorieten hebt toegevoegd.

Je kunt ook zien hoe lang je op een tafel moet wachten. En je kunt zelfs een tafel boeken zonder de app te hoeven verlaten. Met de populaire gerechtenfunctie kun je snel achterhalen welke menu-items je absoluut moet proberen.

Screenshot van Google Maps Live View

Vind de restaurants die op je culinaire voorkeuren aansluiten met Jouw Match

Nieuwe tijdlijn

Google heeft tevens de tijdlijn vernieuwd. Deze kun je nu gebruiken om je te herinneren aan dat geweldige restaurant of die toffe winkel waar je vintage spullen op de kop tikte. Je kunt er tevens terecht voor een overzicht van alle locaties die je in een land of stad hebt bezocht opgedeeld in categorieën van de plekken die je hebt bezocht, zoals restaurants, winkels, attractieparken, hotels en luchthavens.

Naast al deze nieuwe mogelijkheden heeft Google het navigatiescherm in Maps ook op details gewijzigd. De groene balk bovenin wordt nu onderbroken zodat de kaart verder doorloopt in het scherm. Daarnaast wordt er nu van een ander font gebruik gemaakt.

Google Maps

Zie jij de nieuwe mogelijkheden al in Maps? Gebruik je ze? Laat het ons weten in de comments.

Maps: Navigatie en OV
Google Maps is de applicatie van Google als het gaat om kaarten. Google Maps bevat gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarbij het makkelijk is lokale bed ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties