'Google Maps Krijgt nieuwe widget om de buurt te verkennen'

'Google Maps Krijgt nieuwe widget om de buurt te verkennen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Maps krijgt ene nieuwe widget, waarmee je makkelijk interessante plaatsen in je omgeving kan verkennen. De nieuwe widget komt meteen in het Material You-kleurenschema. Op dit moment werkt Google nog achter de schermen aan de software.

Google Maps Material You

Googles populaire navigatie-app Maps krijgt binnenkort een nieuwe widget. Dat heeft 9To5Google-ontdekt in versie 11.0 van de app die als bèta beschikbaar is. Op het startscherm zal je permanent een zoekbalk van Maps kunnen plaatsen waarmee je eender welke bestemming, winkel of horecazaak kan zoeken, precies zoals dat in de app kan. als je zo'n zoekopdracht start, krijg je gelijk de resultaten in Maps te zien.

Toch is er nog meer, want zoals je in screenshots al ziet, zijn er ook onder de zoekbalk knoppen zichtbaar. Je kan daarmee makkelijk naar huis navigeren door op Thuis te 'drukken'. Andere knoppen zijn: restaurants, bakkerijen, supermarkten, apotheken, hotels, benzinestations en meer. Met deze snelkoppelingen kan je makkelijk al deze plaatsen in je buurt ontdekken, en Maps gebruikt dus je locatie.

'Google Maps Krijgt nieuwe widget om de buurt te verkennen'

Geen personalisatie

Naarmate je het formaat van de widget groter maakt, krijg je meer van deze knoppen te zien. Het lijkt erop dat je niet zelf kunnen bepalen welke knoppen je wel of niet zal kunnen zien in de widget, maar de kans bestaat dat die functie in een later stadium van de ontwikkeling nog wordt toegevoegd. Op dit moment is deze widget nog niet actief, en ook bètatesters van Maps kunnen er nog geen gebruik van maken.

Zie jij de Maps-widget toch alvast in je lijst met widgets opduiken? Neem dan contact op met de Androidworld-redactie en stuur ons je screenshot. Dat kan je via deze weg doen. De widget van Maps is al meteen uitgerust in de Material You-kleuren, en Google maakt dat thema nu voor steeds meer apps beschikbaar. Dit is een overzicht.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk