Google Maps krijgt indrukwekkende Immersive view

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft tijdens Google I/O 2022 Immersive view voor Google Maps aangekondigd. Deze nieuwe weergave combineert de expertises van Google Earth en Street View tot één prachtige weergave waar je als het ware ingezogen wordt.

Maps krijgt Immersive view

Sundar Pichai demonstreerde tijdens Google I/O 2022 de nieuwe Immersive view in Google Maps waarmee je bepaalde steden kunt bekijken in een weergave die Google Earth-afbeeldingen combineert met Street View, maar dan op steroïden. Daar blijft het niet bij want je kunt in deze Immersive View niet alleen steden bekijken, maar je kunt zelfs de binnenkant van bedrijven bekijken. En dat kan ook 's nachts, bij slecht weer of in drukke omstandigheden. In deze weergave zie je tevens andere informatie zoals drukte en stoplichten.

Hieronder zie je de video die Pichai liet zien vanavond.

Hij noemt het een totale ervaring die je de wereld van buiten naar binnen laat zien. De uitrol van deze functie vindt dit jaar plaats. In eerste instantie is deze Immersive view in Los Angeles, Londen, New York, San Francisco en Tokio te bekijken in Maps.

Eco-vriendelijke routes komen naar Europa

Naast deze nieuwe weergave kondigt Google milieuvriendelijke routes voor Europa aan. Deze routes waren vorig jaar al in de Verenigde Staten en Canada beschikbaar. Hiermee kan je de meest brandstofefficiënte route selecteren en zo geld besparen op brandstof. Wanneer het verschil in tijd tussen twee routes weinig uitmaakt, gaat Google Maps automatisch de route nemen die je auto het minste CO2 laat uitstoten. Is er wel een groot verschil in aankomsttijd, dan kan je zelf kiezen tussen de snelste en de meest ecovriendelijke route. De functie komt later dit jaar naar Europa. En ook Google Flights krijgt een soortgelijke optie waarbij naast de prijzen de duurzaamheid van de vlucht wordt getoond.

Wat vind jij van deze twee functies? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk