Google Maps krijgt 3 nieuwe functies: dit zijn ze

Google Maps krijgt 3 nieuwe functies: dit zijn ze

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google lanceert een aantal nieuwe functies voor Google Maps die het zoeken naar onder andere oplaadpunten veel makkelijker moet maken. Hoe Google dat gaat doen, lees je in dit artikel.

1. Zoeken met Live View in Maps

In september kondigde Google verbeteringen voor Live View in Maps aan. Met Live View kun je makkelijker door steden navigeren. Via de camera van je telefoon zie je je omgeving en Google voegt vervolgens relevante informatie toe over plaatsten in de buurt. Zoeken met Live View werd destijds aangekondigd en die functie wordt vanaf volgende week uitgerold naar Maps voor Android en iOS in Londen, Los Angeles, New York, Parijs, San Francisco en Tokio.

Stel je bezoekt New York om kerstinkopen te doen en met vrienden af te spreken. Dan kan je Live View activeren vanaf de zoekfunctie van Maps om winkels, restaurants, banken en geldautomaten in de buurt te zoeken. De camera wordt dan actief en je ziet nu met behulp van augmented reality pijlen die je de weg wijzen naar geldautomaten in de buurt. Je kan ook richten naar een treinstation om meteen de vertrektijden te zien. Je ziet zelfs plaatsen zien die niet direct in je zicht liggen, denk aan een kledingwinkel om de hoek.

Om andere uitgaansgelegenheden te vinden, tik je op verschillende plaatscategorieën om te ontdekken welke restaurants, bars, bakkerijen, parken en ov-stations er in de buurt zijn. Naast de locatie en routeaanwijzingen kun je ook informatie over openingstijden, drukte, prijsklasse en reviews bekijken.

Google Maps krijgt 3 nieuwe functies: dit zijn ze

2. Zoeken naar oplaadpunten is makkelijker geworden

Je kan met Maps al op geruime tijd zoeken naar oplaadpunten voor je elektrische auto en realtime informatie erover bekijken in de app. Het is nu nog eenvoudiger om het beste laadstation voor je elektrische auto te vinden. Zoek naar 'EV-laadstations' en selecteer het filter 'snelladen'. Je ziet stations met laders van 50 kW of hoger, waar je sneller kunt opladen. Je kunt ook filteren op stations die het stekkertype van jouw EV in meer landen aanbieden, zodat je alleen stations ziet met stekkers die compatibel zijn met jouw auto. Beide functies zijn nu live op Android en iOS in landen waar EV-laadstations beschikbaar zijn.

Google Maps krijgt 3 nieuwe functies: dit zijn ze

Gerelateerde artikelen

2. Rolstoeltoegankelijkheid is nu wereldwijd beschikbaar

In 2020 lanceerde Google rolstoeltoegankelijke plaatsen in Australië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In die landen kunnen rolstoelgebruikers in Maps zien of een bestemming rolstoeltoegankelijk is. Google rolt de functie nu wereldwijd uit naar Maps op Android en iOS.

Om er gebruik van te maken, volg je deze stappen:

  1. Open Google Maps op je telefoon
  2. Tik op je profielicoon -> Instellingen
  3. Tik op Toegankelijkheidsinstellingen en vink de optie aan
Google Maps krijgt 3 nieuwe functies: dit zijn ze

Vervolgens zie je een ♿ rolstoelpictogram bij een plaats als deze een rolstoeltoegankelijke ingang heeft. Al hetzelfde pictogram bij een plaats doorgestreept is, dan weet je dat het voor rolstoelgebruikers niet toegankelijke is. Je kan ook zien of de plaats toegankelijke zitplaatsen, toiletten of parkeergelegenheden heeft.

De functie wordt mede mogelijk gemaakt door informatie van bedrijfseigenaren en de bijdragen van de Google Maps-community. De toegankelijkheidsfunctie is overigens niet alleen van toepassing op rolstoelgebruikers. Ze kan ook nuttig zijn als voor mensen die trappen willen vermijden omdat ze een kinderwagen of rollator gebruiken. Bedrijven op Maps kunnen de toegankelijkheidsdetails nu toevoegen op hun profiel.

Wat vind jij van de nieuwe functies in Google Maps? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk