Google Maps krijgt 2 nieuwe functies, dit zijn ze

Google Maps krijgt 2 nieuwe functies, dit zijn ze

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google lanceert een aantal nieuwe functies voor Google Maps waarmee reizigers de vakantie- en feestdagendrukte makkelijk kunnen vermijden. Twee van die functies worden wereldwijd uitgerold en die bespreken we in dit artikel.

Google Maps Area Busyness

De nieuwe functie heet Area Busyness en gebruikt onder andere gegevens van de realtime drukte op de kaart om gebruikers te waarschuwen wanneer een deel van de stad het drukst is. Mensen die geen fan zijn van drukke plaatsen of vanwege corona de kortste route naar hun bestemming nemen, kunnen dan gewoon Google Maps openen om plaatsen te bekijken die ze moet vermijden, zoals in de buurt van een vakantiebeurs. Ben je op reis in Barcelona en wil je juist de populaire gebieden in die stad bezoeken, dan kun je de functie gebruiken om te zien welke buurten erg levendig zijn.

Voor meer informatie tik je op een gebied. Je ziet dan onder andere hoe druk het daar is op verschillende tijdstippen van de dag. Tevens worden er restaurants, winkels en musea in dat gebied weergegeven, zodat je kunt beslissen of je deze wilt bezoeken. Area Busyness wordt nog voor de feestdagen wereldwijd uitgerold voor Android en iOS.

Google Maps krijgt 2 nieuwe functies, dit zijn ze

Google Maps Directory

Naast de drukke plekken krijgt Maps ook een Directory-tab en die krijgt een plekje tussen overzicht en updates. De Directory-tab komt naar alle luchthavens, winkelcentra en OV-stations over de hele wereld, en moet je helpen om snel de weg te vinden in deze veelal grote gebouwen.

De Directory-tab geeft ook in een oogopslag weer welke soorten winkels zich in een gebouw bevinden zoals speelgoedwinkels, juweliers, luchthavenlounges, autoverhuur, parkeerplaatsen enzovoorts. Binnen elke categorie krijg je vervolgens een handig overzicht te zien met alle aanwezige bedrijven, inclusief openingstijden, reviews en op welke verdieping het bedrijf zich bevindt. Volgens Google is de knop al wereldwijd beschikbaar maar hier op de redactie zien we die nog niet voor bij voorbeeld de luchthaven Schiphol of Londen City.

Wat vind jij van deze nieuwe informatie bij plaatsvermeldingen? Ga je het gebruiken? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Maps krijgt 2 nieuwe functies, dit zijn ze

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Samsung? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagramen Twitter.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk