Google Maps informeert je vanaf nu over de drukte in het openbaar vervoer

Google Maps informeert je vanaf nu over de drukte in het openbaar vervoer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Maps en drukte in het openbaar vervoer

Google Maps krijgt weer een handige nieuwe functie erbij en die heeft alles te maken met het openbaar vervoer, zo laat Google in een blogpost weten. Aangezien er dagelijks vele miljoenen mensen gebruik maken van het openbaar vervoer, gaat Google in Maps reizigers informeren over realtime vertragingen en drukte in de bus, trein of metro. De functie komt ook naar Nederland.

Maps en drukte in het openbaar vervoer

Tik op de afbeelding om het gif'je af te spelen

Realtime informatie over vertragingen en drukte

Je kan in Maps dus realtime zien of een bus, trein of metro vertraging heeft en hoe lang deze vertraging duurt. Maps toont tevens nieuwe aankomsttijden op basis van de verkeersdrukte op de route. Op deze manier kun je dus van tevoren beslissen om te wachten of alsnog de fiets of de auto te pakken om niet te laat op je afspraak te komen. Voor het vergaren van deze informatie gebruikt Google Machine Learning waarbij informatie van eerdere ritten met het openbaar vervoer wordt verzameld.

Naast de info over vertragingen op je route, gaat Maps je ook voorzien van drukte in de bus, trein of metro. De eerste screenshots van deze functie kwamen we in april al tegen. Via poppetjes wordt duidelijk over er veel of weinig zitplaatsen in de trein aanwezig zijn. Op deze manier kun je van tevoren beslissen of je in een overvolle trein wilt gaan staan of toch nog eventjes wilt wachten op de volgende. Dit is vergelijkbaar met de zitplaatszoeker in de NS Reisplanner Xtra-app. Voor het vergaren van deze informatie gebruikt Google feedback van Maps-gebruikers. Google Maps zal namelijk gebruikers vragen hoe druk het is in de trein waarin ze zich bevinden.

In Nederland wordt deze functie volgens Rachid Finge van Google als eerste beschikbaar gesteld in Amsterdam, Utrecht en Eindhoven.

Maps en drukte in het openbaar vervoer

Drukte in de trein

Volgens Google zijn de OV-lijnen 26, 906 en 5 de drukste in Amsterdam.

Maps en drukte in het openbaar vervoer

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk