Google Maps laat je nu ook flitspalen, files en verkeersongelukken doorgeven

Google Maps laat je nu ook flitspalen, files en verkeersongelukken doorgeven

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Maps flitspalen

Begin maart doken er via Reddit screenshots op van flitspalen en incidenten in Google Maps. Deze optie is nu ook in Nederland beschikbaar, meldt Androidworld-lezer Marco. Marco ziet de knop om flitspalen, ongelukken en files door te geven in de bètaversie van versie 10.17.0 van Maps en op de redactie is de knop met het ballonnetje en een plusteken ook zichtbaar.

Google Maps flitspalen, files en verkeersongelukken doorgeven

Als je op de knop tikt, verschijnt onderstaand menu. Hier kun je een ongeval, file, flitspaal of radarcontrole doorgeven. Als je eenmaal op een melding hebt getikt, wordt het ballonnetje grijs en komt er de melding 'Meldingslimiet bereikt. Probeer het later opnieuw' te staan. Het duurt ongeveer een paar minuten voordat je weer op de knop kunt drukken om een nieuwe melding door te geven.

Google Maps flitspalen, files en verkeersongelukken doorgeven

Ook deze functie is bekend van de navigatie-app Waze welke Google in 2013 heeft overgenomen. Waze-gebruikers sturen hun verkeersinformatie zoals flitspalen, files en ongelukken al realtime door naar de servers van Waze zodat andere Waze-gebruikers van deze nuttige informatie gebruik maken. Nu neemt Google deze mogelijkheid in Maps ook over.

Beschikbaarheid

Op de redactie kunnen we de flitspalen, files en ongelukken in Google Maps al melden. Als jij de feature wel al kunt zien in Maps, dan horen we dit graag van je in de reacties.

Maps: Navigatie en OV

Maps: Navigatie en OV

Google Maps is de populaire applicatie van Google als het gaat om kaarten en navigatie. Google Maps bevat gratis gedetailleerde kaarten van over de hele wereld waarb ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk